Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2008 13:49 - Гооооолееееемите дойдоха!
Автор: vagro Категория: Бизнес   
Прочетен: 3726 Коментари: 11 Гласове:
0



   От днес във Видин започват да откриват от онези големите хамбарни магазини, дето никнейма им почва с „Техно – Мехно”. Същите дето зарибяват разкатания народец месец – два с ултра тънки цени на разни застояли боклуци и после го избушват рязко ценово. Ликувай народе!

 

 В момента обстановката е като при военни действия. Хвърчат коли, джиткат се „тайни клиенти”, сверяват се цени, мъдрят се разни селски провокации ... а „стадото” чака вечерните часове, за да се наслади на мученето на „Свещената крава на Чалгата” и „Грандмадър на поп-фолка” – Глориета :((((( Ууууууууууууууууууууу! :(((((

 

 Няма да поканят Мария Илиева, я! „Ората тука сакат да са веселАт!” ... Гюбеци, кебапе и гооолееееем Хладилник за 200 лева. К’во друго му трябва на закоравелия видински хуманоид, жертва на една почти 20 годишна криворазбрана демокрация?

 

   К’ъвто ви магазина, такава ви и певачката! Стандартна реплика на един професионален присмехулник, като мене. Обаче от какъв зор 10-15 години нямаше във Видин магазин по-голям от два хола свързани с коридор, а сега накуп цели 3 (три) !?!?!?!? И то говорим за град в който съм останал само АЗ (виртуално), две трикраки кучета и ... Кмета (да варди Шалтера).

 

 Ама народа измъчен и преебан, все си търси „светло бъдеще” за което да се хване. Най-често го хваща за „безбъдещето”, де. То не беше „синя идея”, то не беше Жорж, то не беше Царю Велики, то не Е сега и ГоспоТ Борисов ... после чакат Алф от Мелмак и евентуално правнучката на овцата Доли. И докато чакат ... ще дефилират полуголи в цели 3 (три) гооооооооолеееееееееми магазина.

 

 Преди години имаше подобна истерия, когато в моя град стартира „Практис”. Един месец се кандилкаха някакви безобразно ниски цени на плочки и ламинати. И народа полудя от щастие. Грабеше с чували. И после „данннннннн!” ... скъпотия!!! Резултатът към днешна дата е ... заблуден клиент на високосна година. У нас под „атрактивни” цени винаги се е разбирало, кой ще ги вдигне по-нагоре ... хей, така ... за Атракцията!

 

 А относно новите (гооооолеееееми) магазини, резултата също е ясен. Малките (досегашни) са твърдо АУТ, а новите „завоеватели” почват небивал „пишкомер” като оня между БТВ и Нота ТВ :((( Ще има „прИмоции” докато свят ни се завие! Ще има „три в едно” (пример: купуваш микровълнова, дават ти с нея и пластмасов леген, плюс бонус – капак за тоалетна чиния).

 

 И всичко това, само с една заплата от 140-150 Евро! Ехааааааааааааааа! „Техно – Мехно” да ви завиди човек за оборота направо! Ще избиете жабите ... просто рибата отдавна я няма тук. Изядоха я на промоция!

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - еуфория, еуфория. . :)))))))) т...
20.11.2008 13:58
еуфория, еуфория..:)))))))) типично по чалгарски...
за мен, става дума за 4-5 месеца реален живот на цялата тази дандания, за по-натам... не мога да кажа... светлината в тунела ще бъде от румънците, ако продължат да купуват от нас...
цитирай
2. zezo - Няма да си мерят пишките. Ще се сп...
20.11.2008 13:58
Няма да си мерят пишките. Ще се споразумеят: една стока ще е скъпа при едните и евтина при другите. Просто ще си поделят пазара. Така поне направиха в Ловеч. Ситуацията беше същата отначало - масова истерия по новите магазини, как всичко щяло да бъде вече евтино и качествено, колко нови работни места се били откривали, Ути, чалга до посиняване и толкоз. В интерес на истината населението тук не се върза на опитите им да ни вземат за мезе. Тия си мислеха, че като нямаме до този момент хипермаркет в града ядем доматите с колците. Ловчанлията продължи да си пазарува както преди - дори четка за зъби да е, пак ще обиколи града да намери най-изгодното :)))
цитирай
3. vagro - zezo
20.11.2008 14:09
Ехххххх! В Ловеч поне има най-готиния поп-рок фестивал всяка година!
На кой му пука за разни хипермаркети и чалга на прИмоция?:)))
цитирай
4. krotalka - Сакън, да не избият жабите,
20.11.2008 14:18
че аз много обичам жабешки бутчета!
Явно всичко е чалга и политиката и търговията и...и...и...до без край...
Гонят бързи печалби и зарибяват хората да си дадат парите. Кой се хванал, хванал...Утре, като не им потръгне търговията, ще ги продадат или преоборудват в спортни зали или нещо друго. Във всеки случай няма да е в театър или библиотека(от тях не се печели)
цитирай
5. vagro - krotalka
20.11.2008 14:25
Аааааааааааа, театри и библиотеки не ни трябват:) Тук си имаме достатъчно:)
Два театъра, филхармония, към 10 радия, три телевизии ...
И всичко това за 12-15 000 бледолики и 6-7 000 цветнокожи!
Стига ни толкова! А вече и 3 гоооолеееееми магазина ... кой като нас?:)
цитирай
6. анонимен - е, имахме нужда от такива магазини, ...
20.11.2008 14:32
е,имахме нужда от такива магазини,за да се научат видинските частници да дават малко по-добри заплати, а и да се открият някои работни места. Да имаше и поне едно визше-учебно заведение, щеше да е още по-добре. В добавка-който оцелее.
цитирай
7. анонимен - petroff
20.11.2008 15:44
Ебати колко си прав,верно няма Мария Илиева,ако щеш дори и Любо от'ТЕ',ама БАБА ГЛОРИЯ е тук !Забрави и за Краси Радков,хм много хитрини от селския мегдан за един ден.Но знаеш ,че Видин е най просташкия град - манталитет,облекло др.,така че най-добрия вариант е избран.Важното е да има ПРИМОЦИЯ , КЕБАПЕ и биричка па другото как дойде.....
цитирай
8. vagro - yesssssssss!
20.11.2008 16:06
Кебапе, Petroff, кебапе!
Всичко друго е компромис:)
А пък ако са и агнешки ... малееееееееее!
Един колега би си дал наградата "Оскар" за такива!
:)))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
9. gamina - уф.
20.11.2008 16:09
И във Враца ги наотвориха. Само веднъж влезнах в Технополис да купя една мишка (пак добре, че го има, между Коледа и Нова година отворен компютърен магазин в целия град нямаше!), а в Техномаркет не съм влизала. Доколкото ми е известно опашката при тея дето вземат документи за кредити е три пъти по-голяма от тая на касите... смятай.

Зора и Т-Маркет са ми зад блока, Т-Маркета е ужасен и във Враца (както и в София) и също лъжат с цените на етикетите и на касата.

За Кауфланд и Била положението е като в София - в Кауфланд продават евтино някакви боклуци, а Билата ни плесната баш на центъра и е ужасно тясна.

Сега видях, че ново хале се строи... това вече не мога да си представя какво ще е!
цитирай
10. анонимен - Дискаунтъри и чалга - радост за н...
21.11.2008 13:50
Дискаунтъри и чалга - радост за народа!
Ако имаш излишни пари и искаш да си купиш нещо, от което нямаш нужда или ти се влиза в кредит, стани роб на някои дискаунтър. Вътрешно ще ти е дискомфортно, но пък как ще обясяваш на твойте хора, как си го взел на полза :]
Апропо, помня, че преди 1 година седнахме за по бира в едно заведение пред гимназията с/у Конака, а сервитьора съзаклятнически ни пита дали може да си ги платим. Нямаше такава изненада:))
цитирай
11. анонимен - А сега имаме и ЕСКАЛАТОРИ в MОЛА!!! ...
05.12.2008 17:51
А сега имаме и ЕСКАЛАТОРИ в MОЛА!!! Кеф, урааа, като в ЦУМ.

О Боже, понякога(доста често) се срамувам от съгражданите си.

Да - Мола, Технотата и другите са ни един добър + , но еуфорията на някои видинчани е жалка и смешна. :(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4775717
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031