Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2008 10:23 - Кошмарът „Рафтър” ме преследва
Автор: vagro Категория: Други   
Прочетен: 19088 Коментари: 10 Гласове:
1



   Точно преди 4 години ми се случи нещо, заради което и до днес ме псува половин България ... без аз да имам грам вина! Мислех си, че нещата са отшумели, но вчера цели двама мой познати (независимо един от друг) пак ме попитаха, имам ли нещо общо с това :(((

 Така че е време отново да обясня всичко, точно както го обясних през октомври 2004-та .....

 

 ОК! Писна ми! Стига толкова!
 Но първо да кажа кой съм!
 Аз съм човекът, който записа ужасяващите думички “Рафтър Дата БеГе” и от години насам е силно псуван индивид от много фенове на музиката!
 Моля за прошка! Виновен съм! Признавам си!
 Всъщност бях манипулиран, излъган, изигран … Това не ме оправдава, но все пак чуйте за какво иде реч …


   Моята истина за Интернет се вмества в една дума и тя е Комунизъм!
 За някои може и да е “мръсна”, но на мен лично изобщо не ми пука!
В идиотизма сред който живеем … Интернет идва като заслужен бонус за мъките ни в тази безумна страна. Бедни сме! Кой повече…кой по-малко, но всички сме в кюпа и за нищо на света няма да ме гризе съвестта, че гледам “пиратски” филми и слушам “пиратска” музика от НЕТ-а!

 Не съм само аз на това мнение!
 В Германия, Италия, Холандия и т.н. сигурно живеят по-добре от мен, но и те качват “пиратски” DivX-ове и mp3-та … и много хора “смучат” именно от там!
 В това беше смисъла на “българските свободни зони” преди години … да си вземеш от благинките безплатно, за да ти останат стотинки за … кренвирши от месо! Чак по-късно дойдоха Торентите, но това е съвсем друга история ...

   И не ми говорете за вредата на ЕмПеТри ... към “клетите” изпълнители!
Ще ви припомня това което направиха членовете на бой-групата “N-Sync” преди 6-7 години. Докато “Metallica” и Dr.Dre си мереха патките с култовия “Напстер”,
“N-Sync” пуснаха свободно в НЕТ-а поредния си албум на мр3, точно 24 часа преди световната му премиера по магазините. Резултатът беше феноменален! Около 40 000 копия изтеглени от Мрежата за един ден ... и ЕДИН МИЛИОН броя от албума купени за по 20$ след още едно денонощие!!!
Някой да има нещо да каже? Дали спечелиха или загубиха “N-Sync” в случая?

 


   И ето че тук … в родните “свободни зони” (по-точно най-популярната Дата БеГе) се появи един комплексиран анонимник с ник “Рафтър”!
Докопало безплатен (служебен) неограничен достъп до Мрежата, това селендурче, решило да се развихри. Регистрирал се Рафтър в 2-3 форума за размяна за музика и започнал да “точи” на килограм. После “бутал” в Дата-та. Всички му се радвали … не че музиката била кой знае колко по-различна от другите сайтове … просто била МНОГО!
Но през 2004-та Рафтърчо решил да се прочуе. Тогава дошла идеята за “маркирането” на песни:((( Безумен ретро-похват от зората на БеГе-пиратството, когато две конкурентни студия за звукозапис си лепяха върху песните в касетките “марки” записани с микрофон!
Супер селско! Но за Рафтър – ГЕНИАЛНО!

 


 И сега как тук … в цялата тази каша … се появи моя глас?
Един любопитен познат се запознал с Рафтър по ICQ … станали си “близки”, менкали си музика и една вечер моя познат ми се обади с молба да запиша в домашното си студио, въпросното “Рафтър Дата БеГе”, защото Рафтърчо искал да си прави LAN-радио и това да му бъде нещо като “сух” джингъл!!!
Неподозирайки нищо за “пъкления план” аз свърших “услугата” и за “награда” години наред … мало и голямо в Мрежата ме псува до припадък:(((

 


Работата се прочу, защото “безкрайно изрядните ни” по отношение на Авторско Право … музикални компании в тази смешна Държава, пуснаха върху своите “лицензирани” СиДи-Ром-ове, музика теглена от загубеняка Рафтър и съсипана от моя глас! От своя страна пък “безкрайно изрядните” български радиа, завъртяха тези парчета в ефира си пак с възхвала на “Рафтър Дата БеГе”, а върха на абсурда дойде, когато такова “маркирано” парче прозвуча и по националната програма “Хоризонт”!?!?!?!?

 Ето това е Европейска България!
 Да ви е честита!

 

  Наскоро научих, че песни маркирани от Рафтър с моя глас, звучат и по гръцки радиа!?!?!? Из форумите приписват, че зад гласа и името Рафтър се крие DJ Дамян ... в което категорично няма нищо вярно!!! Най-гнусното е, че какофонията продължава ..... Сайта на този смешник не съществува от много време, но той продължава да пласира „съсипани” песни, чрез директориите на свои познати в дата-та. Явно злокачествените комплекси не се избиват лесно, особено когато става дума за душевноболен тъпанар:(((

 


 Това е … Братя и Сестри!
Аз “грешникът” ви се изповядах!
Ако сте “пичове” не теглете дори и едно парче повече от селяка Рафтър. Има ги навсякъде в Мрежата при по-усилено търсене. Нека този Профан да си пълни пространството на Дата БеГе до пръсване … те разните там администратори, модератори и т.н. все някой ден ще “прогледнат” в цялата тази идиотщина!

Още веднъж – ПРОСТЕТЕ!



Тагове:   МЕ,


Гласувай:
1



1. gothic - Тоя отдавна съм го отсвирил, мен. . .
11.10.2008 12:14
Тоя отдавна съм го отсвирил, мен...
цитирай
2. totenlicht - чакай ся. . защо да псуват теб? пък и ...
11.10.2008 12:55
чакай ся.. защо да псуват теб? пък и мноу важно - един джингъл.
никой не е длъжен да си дърпа музика от него. навсякъде пише кой е ъплоуднал музиката и т.н.
виждаш - не дърпаш.
няма нужда от драми или пък извинения:))
цитирай
3. soho - :))))
13.10.2008 23:42
Аз си мислех, че гласа е на Камен Воденичаров, незнам защо :))))
цитирай
4. анонимен - не съм знаел, че "рафтър-д...
23.11.2008 10:42
не съм знаел,че "рафтър-дата-бг"е твое дело.но по-интересното е кой те употреби-така?да не би да е вальо-перуката?
цитирай
5. анонимен - Ти си белязан...
04.02.2009 23:23
Пич, белязан си то съдбата... Дефакто косвено си отключил може би най-исконното зло на тоя свят през всичките му ери. Ти с твоя глас олицетвори напиращия рев на простотията и отчасянието за миг слава. И аз съм свалял и са ми пращали песни дамгосани от рафтър, пускал съм ги и по училищно радио, отнасял съм си и аз псувните, ноимаше период, в който да имаш нова музика си беше елитарност. Не всеки имаше собствен нет вкъщи, не всеки имаше "фрии зона", не всеки можеше да докопа новите неща. Сега вече с разширяване на избора и развитието на п2п ситемите просто се предостави избор да сваляш флак или мп3 с 460кбпс качество или смачкана мп3-ойка на 48кбпс с дамга рафтър на челото... Очевиден е изборът на обикновения слушател.

И тъй като ти неволно си станал жертва на това зло, аз от името на всички (или поне на 3-ма) български пиратски слушатели даряваме покой на душата и съзнанието ти, като ти подаряваме прошката за сторената злина. Пиратствай в мир... и гледай само да не се повтаря ;)
цитирай
6. анонимен - Аз също ти прощавам. . . . . прав си
06.06.2010 18:33
Аз също ти прощавам.....прав си
цитирай
7. анонимен - Брат, не се коси :) ако не си бил ти е щял да бъде някой друг
14.09.2010 23:34
Важното е че имаш хубав глас и всички гарги могат да ти завиждат :Р
цитирай
8. анонимен - и в германия :)
29.12.2010 18:35
Слушал съм песен маркирана с Рафтарчо в магазин на Foot Locker - Германия през 2006-та :). Въртяха някакви техно парчета, като тематичен фон.
цитирай
9. анонимен - :)
23.02.2011 06:36
Когато беше най-засилено въпросното псуване из всички форуми, няколко момичета бяха написали нещо от сорта на "Рафтър, имаш много секси глас, искам да се запознаем" :D Аз пък лично само една маркирана мп3 съм теглила (защото ги избягвах още тогава), но след 10тото слушане свикнах и започнах и това да си припявам...
цитирай
10. komitata - За гръцките радиа
17.02.2012 13:11
За гръцките радиа потвърждавам. Лично аз съм го чувал на остров Скиатос през 2006г.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4776255
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031