Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 15:36 - Продаването на плът в интернет (сайтове за запознанства, фейсбук и др.) Могат ли да бъдат спрени?
Автор: irina1988 Категория: Други   
Прочетен: 4304 Коментари: 3 Гласове:
12



Поста ми е провокиран от множеството снимки на малолетни пикли заляли фейсбук и шеговитите сайтове, за това как разни 12-13 годишни момиченца с мляко (надявам се много да е мляко) около устата, умишлено се състаряват и позират в предизвикателни пози примамващи дърти чичковци педофили. В интернет общуването няма нищо лошо, макар че има граници, които не бива да се прекрачват. Кой е виновен за това? На скоро спорех с една моя позната, за която интернет общуването е всичко (тя просто не беше способна на различен тип общуване). И защо да не е "за" това общуване? Там може да влезеш в роля, да си сложиш снимки на друг, човек, дори да смениш цялостното си поведение. Пристрастяването към интернет е способно да промие мозъка на подрастващите както очевидно става - всички изглеждат еднакво, държат се като уличници (без значение, момчета или момичета са на мен ми изглеждат по един и същ начин - с косите и обличането).
Добавят безброй непознати в сайтове за запознанства и фейсбук, (който също бе обърнат на сайт за секс-срещи и запознанства, макар че не това му беше предназначението).
Снощи гледах един материал по БТВ за това, как съвсем лесно може да бъде примамена една лигла на среща с педофил. При това - очевидно беше, че се виждат годините и т.н. на този изрод. Ами ако такъв човек се представи за набор на жертвата? Сложи чужди снимки? Къде са родителите? Да - те не могат да следят какви ги вършат децата им, но поне елементарно да поговорят с тях на тази тема. Разговора също може да не помогне, ако детето вижда какви ги вършат наборките му в клас. Защо днешните деца  искат да се състаряват преждевременно, като си слагат два тона грим и се обличат като магистралки? Защо не искат да имат нормално детство? Чия е вината? Ние може да не сме били толкова разкрепостени и отворени, но поне имахме детство, което те ще бъдат принудени да изживеят на бързи обороти в някой бар или дискотека, с евтини парцалки и дърти чичковци и лелки, които да ги попляскват по задниците.



Гласувай:
12



1. sparotok - проблем
25.01.2011 11:01
Проблемът е сложен, всяко общество си има нужда от положителен пример на държавник, духовен водач, пък дори и актьор...такъв пример ние нямаме. Комерсията е хванала здраво юздите и няма да ги пусне лесно защото е по-изгодно да сме немислещи и консумиращи марионетки отколкото осъзнати личности.
цитирай
2. airfan - Комплексен въпрос, без комплексен ...
26.01.2011 21:15
Комплексен въпрос, без комплексен отговор. просто защото хората, харесват лесното. много по-лесно е да седнеш и да чатиш, да се правиш на такъв, каквъвто искаш да си, а не си, да се гордееш пред приятелите си, колко много жени имаш за приятелки... има хора, които си купуват телефони с Ви-Фи за да може навсякъде да си проверяват профилите... никой не осъзнава, че много по-добре е да спортуваш, да четеш, да излизаш, ако ще пред вас на пейката, отколкото пред компютъра. и то не са само тези сайтове. колко хора са пристрастени към игрите и по-точно тия, от който се печели, като покера. просто изпадат в болестно състояние. колко народ е загубил способността си да общува, поради това, че цял ден кибичи пред монитора и очаква поредния коментар от някой, някой клипче в интернет и тн. колкото глобализира нещата интернет, толкова и ги дистанцира от реалния живот.
цитирай
3. aidriell - много трудно е да устоиш на предизвикателството
14.10.2011 23:13
Щом има телета ще има и касапи пишеше в един месокомбинат в пловдив преди да го затрият
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: irina1988
Категория: Тя и той
Прочетен: 324378
Постинги: 84
Коментари: 360
Гласове: 686
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930