Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2018 17:29 - Синдикатът (Дистанции) - последна прожекция за годината
Автор: emikelangello Категория: Изкуство   
Прочетен: 3047 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте! 

На 29.11. (четвъртък) ще имате възможността да видите една от редките прожекции на пилотната серия на кино сериала "Синдикатът" (Дистанции). Прожекцията ще се състои в легендарното кино "Влайкова" (София), от 19:30.

"Синдикатът" е некомерсиален проект, създаден под формата на кино сериал. Сюжетът му разказва за възникването и развитието на едно ново обшество ("мафия" от артисти, наречена "Синдикатът"), чиито идеални цели са съживяването и популяризирането на изкуството, културните и общочовешките ценности в България.

Пилотната серия "Дистанции" акцентира върху така важния за всяко действие първоначален импулс, превърнат в откровена провокация, отправена към артистичното съсловие, обществото и най-вече Държавата в лицето на нейните управници.

Проектът е анти-его настроен. Акцентът умишлено е изместен от личността на артиста и е насочен към неговия акт на творчество.

"Синдикатът" има пред себе си няколко основни задачи:

1. В разрез със съвременните комерсиални тенденции наложени от телевизионните сериали, киносериалът има за цел да реабилитира стойностите на изкуството и функциите му - да провокира съзнанието и да въздига духа на неговия свидетел - зрителя.

2. "Синдикатът" експериментира с различните жанрове и стилистики. Събирайки ги в обща платформа, проектът изследва тяхната съвместимост и възможните връзки помежду им, с цел създаване на допълнителни полета на действие и привличане на нови публики. 

3. Приоритет на ""Синдикатът" е подпомагането на артисти от всички области на изкуството, поощряване и подкрепа към по-младите творци, разгръщане на техния потенциал и предоставяне на алтернативи в една все по-трудна културна обстановка.

4. Наред с творческата, неделима част от "Синдикатът" е и социалната му мисия, която тепърва предстои да бъде разгърната и зависи изцяло от развитието на проекта. 

След прожекцията ще се състои дискусия, в която можете да зададете въпросите си към някои от участниците и да получите още по-голяма яснота относно естеството на заниманията им. 

Пилотната серия "Дистанции" е създадена без държавна или частна субсидия. Ето защо проектът се нуждае от своите зрители. Същевременно, много е възможно да се окаже, че зрителите също се нуждаят от подобен проект.

"СИНДИКАТЪТ" (ДИСТАНЦИИ)

Жанр: ноар, мистерия, комедия, драма

Режисьор: Пенка Кубратова

Сценарист: Пенка Кубратова

Оператор: Пенка Кубратова

Участват: Пенка Кубратова, Пенка Кубратова, Пенка Кубратова и други.

Държава: България

Година: 2015

Продължителност: 28 мин

Субтитри: български (когато се налага)

ВХОД: 5 лв

Заповядайте!






Гласувай:
2



1. emikelangello - Повече информация можете да научите в събитието по-долу
20.11.2018 17:31
https://www.facebook/events/260353718164713/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emikelangello
Категория: Изкуство
Прочетен: 181805
Постинги: 70
Коментари: 111
Гласове: 5831