Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2007 07:11 - Претакане на Зелето
Автор: vagro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2351 Коментари: 0 Гласове:
-1



…Късна есен. Луната е с цвят на попикан цимент, а Градската Градина е жълтокафява до маниящина. Вериги и катинари “вълча порода” висят по летните “капанчета”, останали без весела глъч, миризма на цаца и марихуана ... и безстопанствени бебета, играещи си в тревичката сред кучешки лайна.
   …Късна есен. Сезонът на туршиите (Анадолска дума), печките “Gipsy Love” и благоуханното ПРЕТАКАНЕ на Зеле…
НЕНАВИЖДАМ ГО ТОЗИ ПЕРИОД ОТ ГОДИНАТА!:(((
    Навсякъде е ЕБАТИ вонята!
Знатни “вилинджъри”, екс-ТеКеЗеСа-ри с Висше ОбразУвание, чалгабардами, измислени полуграмотни културтрегери и медийни “звезди” за домашно ползване, завъртат ръкави и се гмурват в бидончетата със зелева смрад.
Идея си нямам за к’во служи ПРЕТАКАНЕТО и кому е нужно, ама хич не ме кефи да им дишам вонята на селяндурите. Знам, че после “цЕла” зима ще
“маат” Анадолски сърмички и ще гледат “Планета”, но аз си искам екологичночистия (доколкото може) въздух в стаята, в която спя. Дъщерята на съседката отдолу, стовари от един Камион, цели 6 Бидона „зелева смрад” ... да има за Мама, за през зимата :((( Зловещо е! Най вони във WC – то! Явно там се съхраняват „съкровищата”. Не може да се отрече, че мястото е адски подходящо, но по отдушниците Смрадта мутира, пълзи по стените, отлепва теракота, напуква таваните и разяжда дограмата. Спасение няма:((( Как ли се изяждат ШЕСТ бидона с кисело зеле??? Дори не мога да си го представя!
     Поглеждам от балкона към съседните тераси. На повечето висят гигантски плетеници от глави Чесън, изсушени сбръчкани червени чушки и тук-там по някой суджук (пак Анадолска дума) с абстрактни форми. В градинките „граждани” варят в Казани някакви буркани с всевъзможен Зарзават (егати думата). Все се питам ... Атомна Зима ли иде??? И всичко това във времето, когато целогодишно на пазара, може да се купят пресни и витаминозни плодове и зеленчуци.
“Било по-икономично!?!?!?!?” – На Баба Ви Зелника! Смятах, смятах и изчислих, че е много по-изгодно, да си купуваш приготвена професионално храна, отколкото да влачиш като Катерица в хралупа, разни СЪСУХЛЯЦИ, приготвени по първобитна рецепта от времето на Османското Иго.
Няма спасение:((((( И след 1000 години, “Потомците на древните Даки” по тези земи, дето се “давят накрая на Дунав-а”, пак ще се хранят по селски, защото просто им е хипер-чанч да измислят нещо далеч по-рационално…
Претакането на Зелето ПРОДЪЛЖАВА!
 
      Някой да има ПРОТИВОГАЗ в повече?



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4794275
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930