Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2008 13:52 - Освобождение??? ...... Друг път!
Автор: vagro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10631 Коментари: 31 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Срам не срам, признавам си чистосърдечно, че едва преди малко зацепих, от какъв зор(неосвободена дума) днес е почивен ден. Ама, всъщност защо ли да ме е срам? За какво Освобождение говорим???  Та, ние в момента сме в 10 пъти по-зловещо Османско Иго отколкото онова предишното:((( Как да не забрави човек, че е 3-ти март, след като целогодишно от всеки метър му набиват чалга в черепната кутия. След като във всяка кръчма се друсат диви прерийни анадолски кючеци и гюбеци върху масите. Или може би не съществуват Новините на Башибозушки по националната телевизия? Или пък онези изборни туристи с южно изложение? Хайде, моля ви се ...


 

   Лично аз спрях да бъда патриот малко след 1990-та година. И това не е всичко! Деградирах дори в Антипатриот след средата на 90-те, когато чалгата смля де що има интелект по тези географски ширини. Бях и материално засегнат от тази инвазия, след като от преуспяващ DJ, станах индивид разделил се с любимата си професия, поради несходство с музикалните характери и вкусове на масовата публика.


   Нямам нищо лично към турския народ, даже веднъж правих виртуален секс (на камера) е една много красива туркиня :))))))) Но с това едва ли съм компенсирал и една милионна частица от натуралния брутален секс, който е практикуван насилствено преди векове по тези земи.


   Ами стотиците турски думи останали в разговорния ни език? Това не е Освобождение, това е Изчезване. Не ми дреме за призиви от сорта на Толерантност, Расизъм, Доброта и т.н. Просто си искам моята „Свободна Зона от Чалга” за нормален живот. И смятам, че поне Президента (защото Държава тук няма) е длъжен да ми я подсигури!


   Днес тук не се котират „Записки по въстания”. Днес се твори „Епопея на интелектуалния Диарбекир”. А националния празник си е живо менте (лично мнение). Но поне е повод за юнашко напиване и 24 часово безработие. Жива далавера (неосвободена дума)!


   До 50-тина години (ако съм жив и българите не са изчезнали окончателно) ще съм от бледоликото малцинство. Много ми е интересно тогава дали ще се празнува днешната дата. Защото онези герои, които са си подарявали живота по време на турското робство, едва ли са и сънували, докъде ще я докараме сега:((( Това, че имаме някакви си гранични бразди, не означава, че вътре в тях царува Освобождението! Мозъците са промити днес по най-лесния начин. Язък (неосвободена дума) за черешовите топчета! Или за балканските нинджи, озаглавени хайдути. Всичко отдавна отиде по дяволите!


 

   При това положение аз лично днес не празнувам. Дори по-лошо. Днес ми се тъгува, заради едно оказало се безсмислено и излишно Освобождение. Ще си избера друга дата за лични всенародни празненства. Може да е и 4-ти юли. Но не от солидарност към световните идиоти американците, а заради очаквания концерт на White Snake и Def Leppard на същата дата. Повече от ясно е, че тогава поне за 2-3 часа, стадион „Академик” ще е мечтаната ми „Зона свободна от Чалга” и всички останали разновидности на башибозушко присъствие.

image



Тагове:   път,   освобождение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - прекалено
03.03.2008 14:13
си прав :)))
Ако бях аз, щях да го изразя с по-груби думи :))
цитирай
2. анонимен - много истини
03.03.2008 14:19
си ни напиеал ! Благодаря !
цитирай
3. zari - !!!Браво,
03.03.2008 15:24
както най-често, отново точно в десетката!
цитирай
4. nikoq - mdaa
03.03.2008 15:28
da, mnogo si prav. az li4no mislq 4e samo na dymi sme "svobodni", no ne i v deistvitelnost.
цитирай
5. vagro - и?
03.03.2008 15:38
И кои са тези сериозни неща, понеже нещо не съм от схватливите?
цитирай
6. roniabg - малко отдалече
03.03.2008 16:02
си подхванал темата, но аз съм съюзник в борбата :) тоя народ не ще да бъде свободен, и това си е! затова чалгата му дойде идеално.

както и да е, трябва да минаваме на друга фаза, стига толерантност към поп-фолка.
цитирай
7. igeorgieva - Bravo! Nqma kak da go pochuvstvam ...
03.03.2008 16:03
Bravo! Nqma kak da go pochuvstvam kato praznik...dori malko mi e kofti. No na 4 uli shte badem na stadinon "Akademik".Do togava...golqma pregrudka
цитирай
8. 100jan - Дори и под турско робство
03.03.2008 16:03
нашите жени не са носили шалвари. Сега доброволно ги обличат. Сега играяг кючек на масата като едни разгонени джадии. Което е едната страна. В душите си още сме роби, освобождението тепърва предстои там.
Другата страна е, че празнуваме политическото си освобождение. Дали и то се е състояло? Тук вече сами помислете...
цитирай
9. анонимен - наистина сме поробени
03.03.2008 16:17
И като си го въртим из форумите какво, олеква ли ни? На мене не - оставам си поробен. Плачещ роб.
Искам да се освободим. Мисля, че много го искат. http://edname4ta.blogspot.com
цитирай
10. benoa - 9...
03.03.2008 16:45
продължение на мислите, тогава сме били задължени да правим онези неща, сега кой ни задължава ?
на кого се сърдим, на Русия или на комунистите, че след 19 години 'демокрация' съзнанието ни е робски покварено от пошлостта и беззаконието.
От една страна твърдим, че сме независими, от друга, че ни внушават това-онова. Никой не признава, че е манипулиран, все другите са малоумни. Днешната дата преди 130 години ни е дала правото да избираме, никой обаче не ни е крив за избора.
цитирай
11. анонимен - О, готина мацка виждам тук, евала!
03.03.2008 16:59
О, готина мацка виждам тук, евала!
цитирай
12. анонимен - Не се плашете-винаги ще има исти...
03.03.2008 17:00
Не се плашете-винаги ще има истински българи и България!
цитирай
13. gothic - Смърт на чалгата и ориенталщина...
03.03.2008 17:05
Смърт на чалгата и ориенталщината!!! В момента я убивам с In the Flat Field на класиците BAUHAUS. По-добра терапия няма!!!
цитирай
14. анонимен - rusnak
03.03.2008 17:45
аз почитам паметта на мойте предци загинали тук.
цитирай
15. cornflower - да питам аз
03.03.2008 18:22
даваш ли, даваш, балканджи Георги,
хубава Зорка на турска вяра?
цитирай
16. smile4tonight - ***
03.03.2008 18:49
чак болезнено вярно си го написал. Съгласна съм и с коментара на 100jan за шалварите... А доколкото знам в Турция забраниха чалгата и кючека да се титулуват национална музика... Де юре сме освободени, но дали сме такива и дефакто... А като гледам не са достатъчно тези, които искат да премахнат... доброволното подчинение, на което сме се подложили. А и, да ми се обадят, когато американците пуснат по CNN новини на китайски или мексикански :) Или поляците новини на руски и немски по някой държавен канал...
цитирай
17. ingodwetrust - Не се притеснявай
03.03.2008 19:35
Това е само временно положение. Все още има българи, които ще събудят нацията. Факт е и че ти си поклонник на чужда музика, която като стойност е несъизмерима с цигандурската. Още по-страшен от анадолското нашествието е империалистическият ботуш, наложен от великите сили - САЩ, Русия, Германия и т.н. Страшно е и икономическото поробване от "любимите" ми гърци. Финансово, чрез банките си на целия полуостров, гърците държат юздите на крехките ни постсоциалистически икономики. Вярно е и че самият гръци капитал не е чисто гръцки, но е управляван от представителите на една груба и безочлива нация.

Откъде тръгнах - докъде стигнах. Изобщо чалгата за момента е най-малкият ни проблем. Сигурен съм, че България ще отхвърли поробителите и отново ще стане независима държава.

Свободен си. Радвай се, че турците не се разхождат свободно из двора ти и не колят и отвличат поголовно семейството ти..... И честит празник! Напий се, така както правеха Странджата и Ботев!
цитирай
18. bulgaro - Варго виж
03.03.2008 19:44
Варго до сега не съм бил съгласен с теб само за статията ти за електроната музика и то в дeтайли.

Прав си за доста неща.


Но виж статията на туркофиал Иво Беров в blog.bg.
цитирай
19. meto76 - http://meto76. blog. bg/viewp...
03.03.2008 20:02
http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=169446

ТОВА НЕ Е ПРАЗНИК.
цитирай
20. kliment - Благодаря за трезвия поглед.
03.03.2008 21:01
Благодаря за трезвия поглед.
цитирай
21. buratino - Трябва да си свободен вътре в себе ...
03.03.2008 21:30
Трябва да си свободен вътре в себе си! И да не чакаш някой да те освободи!
Съгласен съм и с адаша(неосвободена дума) 100ян.
Пак ще кажа 6 септември е датата с която трябва най много да се гордеем! Може и да съм пристрастен, щото съм от Пловдив. Но това велико дело Съединението сме го извършили сами!
цитирай
22. анонимен - анонимен
04.03.2008 00:13
Колко си прав,просто не е истина!Чудя се кой баир да хвана,като имигрант съм в собсвената си страна!Няма ги приятелите,а и роднините и децата напуснаха България уж за малко а минаха толкова години!Тъжно ми е,благодаря ти!!!
цитирай
23. bagera - Що така изперквате бе хора?
04.03.2008 00:52
Този начин на мислене също си е вид робство.
Vagro евала за стила, ама въобще не мога да се съглася с теб.
Скапаната чалга не е каквато беше през 94, а и никой никого не кара на сила да слуша „кларнетки”. Просто голяма част от българите са си ориенталски простаци с миризливи чорапи. Ама самолюбието и сляпата ни гордост не позволяват да си го признаем. Мен до сега никой турчин не ме е бил с тояга, за да му слушам чалгата и да друсам кючеци,, не че ги върша тия геройства де.
Тя националната телевизия е най скапаното нещо на света с тия новини на турски, ама това не трябва да е причина някой да се чувства роб заради някакви скапани новини по една некадърна национална телевизия.
Само не си правете ташак така с трети Март, и да дрънкате като Волен, че не сме били свободни и "тройката" да си подава оставката и разни такива простотии, ами запалете по една свещ в памет за загиналите за свободата на българите и благодарете, че не се казвате Мехмет Ибрахим Солу.
И стига вече с тия турци, робства и тем подобни. Всички сме свободни хора и ако се чувстваме роби, проблема си е в нас.

цитирай
24. zaw12929 - zaw 12929 Страахотeн постинг! Prodylvawaj
04.03.2008 02:06
Направили са осввободителите колкото могли, а Вие, направете по вече, опавете горепосочените недъзи на свободата, която не харесвате. Но така или иначе участвате днес в една гадна ПРОВОКАЦИЯ
ОЛИ ЗА ВСИЧКИ ЖЕРТВИ, ВСИЧКИ . СЪЩО И ТЕЗИ ОТ ВАГОНИТЕ "БЛИЗНАЗИ" ЗА ДА СИ ДОБАВИМ ОЩЕ ЕДНА ВЕРСИЯ, ЧЕ НИЩО НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО И ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ВСЕКИ ОТ НАС - ЗАЩОТО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ
Държарата това сме ние, КЪДЕ Е ТЯ ЩЕ ПИТАМЕ И НЕДОВОЛСТВАМЕ. КАТО В ПОРЕДЕН ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ СЕРИАЛ. ДОБРЕ СКРОЕНО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОПИТ ЗА ИЗБОРИ ПРЕДСРОЧНИ РАЗБИРА СЕ. ВЪЗМУЩЕНИЕТО Е ПРЕДИЗВИКАНО С ТОЛКОВА ЖЕСТОКИ СРЕДСТВА . ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА НА БЕЗКРУПУЛНИЯ. КЪДЕ СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.?? ВЕЧЕ ГИ ОСЪДИХМЕ. ВЕЧЕ НИЩО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ НАПРАВЕНО, ЗАЩОТО ИМА ЖЕРТВИ.
КАТО НЯМА СТО ХИЛЯДЕН МИТИНГ, ЩЕ ИМА ДРУГО ЗРЕЛИЩЕ" ДА КАЖЕ НА СВЕТА, ЧЕ НЯМА ТУК ДЪРЖАВА. ПОРЕДНИЯ УДАР И ОПИТ ЗА ВЛАСТ. НЕ СИ ЛИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ И УШИТЕ ПРЕД ОЧЕВИДНОТО. Защото:
ОЩЕ ЗАРАНТА МИНИСТЪРЪТ Е БИЛ ТАМ. НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ДА СЕ Е САМОУБИЛ / НО ЕДИН СЛУЖИТЕЛ Е ПОЧИНАЛ ОТ ИНФАТКТ, ГЛЕДАЙКИ ГОРЯЩИТЕ!! ТЕЗИ КОИТО НОСЯТ ТРУПОВЕТЕ СЪЩО СА ДЪРЖАВА. ТЕ СА БИЛИ ИЗПРЕВАРЕНИ ОТ НЯКОЙ ( НАЙ ЛЕСНОТО ДА ЗАПАЛИШ СПЯЩИ ХОРА ) КОЙТО НЕ САМО НЕ ИСКА ДА ОПОРОЧИ ПРАЗДНИКА И СЕГА ОБВИНЯВА ДЪРЖАВАТА ... ПО ТОЗИ НАЧИН ПОТРИВА РЪЦЕ И УПРАВЛЯВА, ( ПРЕСТЪПНОСТТА! ) НАСАЖДАЙКИ НЕСИГУРНОСТ СТРАХ И НЕДОВОЛСТВО
ПРАВИ СТЕ, НЕ СМЕ В БЕЗИЗХОДИЦА : ДА СЕ ПОЧЕТЕМ ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ЖЕРТВИ И ТЕЗИ ОТ ВЛАКА- СЪЩО!
ЗАЩОТО ТАЗИ ДЪРЖАВА Е СЛОЖИЛА НОВО НАЧАЛО С ЖЕРТВИ ПОКЛОН ! ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ! ТАКА ПОДГОТВЯНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЕ СЕ РАЗКРИВАТ ЛЕСНО И ВЕДНАГА НАПРАВЕНИ СА ЗА ДА НЕДОВОЛСТВАМЕ. ЗА ДА НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ.
ТЕЗИ НЕВИННИ ТРУПОВЕ СА ХВУРЛЕНИ УМЕЛО ОТ ТЕЗИ, КОИТО СЛАГАТ ПРЪТ В КОЛЕЛАТА НА ДЪРЖАВАТА , ТЕ СА ЖЕРТВА ЗА ЕДНА ДЕМОКРАЦИЯ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ. ДЪРЖАВАТА ПОЕМА РАЗХОДИ ДЕМАГОДИЯТА ПРИКРИВА ОРГАНИЗАТОРИТЕ. КАК МОЖЕШЕ ДЪРЖАВАТА ДА СПАСИ ЖЕРТВИТЕ, КАТО ИМА ТОЛКОВА ХИЕНИ, ГОТВИ ДА ПИРУВАТ НАД СМЪРТТА НА ВСИЧКИ НИ
ЗА ТЯХ ДЪРЖАВАТА Е САМО МЯСТОТОТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ АКО НЕ Е В ТЕХНИ РЪЦЕ И ВИЖДАТ ЧЕ НЯМАТ И НЯМА ДА ИМАТ МНОЗИНСТВО, ТАКА ДЕИСТВАТ. ТЕ ТАКА ЩЕ УПРАВЛЯВАТ!!!
МНОГО ОЩЕ ЖЕРТВИ ЩЕ ВЗЕМА ДЕМОКРАЦИЯТА, ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ШЛАКАТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ
СКЪПИ, НЕПРЕЖАЛИМИ КАКТО ТЕЗИ НА ШИПКА БЪЛГАРИ И ОЩЕ 200 000 ВОЙНИ ОТ РУСКАТА ИМПЕРСКА АРМИЯ- НАШИ БРАТЯ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ ЧАДА БОЖИ
СПОМНЕТЕ СИ КОЙ НАПРАВИ ДВА СИНОДА, ЦЕЛУВАЙКИ РЪКА НА ДЯВОЛА, КОИТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМ ПОМАГА ЗА ЗЛОТО
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ДА РАЗОБЛИЧАВАМЕ ЗЛОСТОРНИЦИТЕ
ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА ГОРЯТ КАТО АМЕРИКАНСКИТЕ БЛИЗНАЦИ НА 11,09,/01 С НАШИТЕ "БЛИЗНАЦИ"- ДВАТА СПАЛНИ ВАГОНА
НАЙ ЛЕСНО Е ДА ЗАПАЛИШ СПЯЩИТЕ НАЛИ ??

цитирай
25. анонимен - giti pika gel medi
04.03.2008 04:19
giti pika gel medi
цитирай
26. eien - Обзема ме някакъв гняв, примесен с тъга...
04.03.2008 07:45
Нали сме хора, с вкус - каква е тази безпомощност, апатия...толкова ли нямаме сили да кажем БАСТА на чалгата и пошлостта, която ни залива във всички сфери? Не можем ли да я бойкотираме като не стъпваме в такива заведения, като не гледаме такива предавания...
Куриозното е, че пред 3 години реших да посетя Истанбул и Принцовите острови. Вечерите - нормално, бях в ресторанти, клубове...не чух маанета, чалги. На връщане, още от границата в първото българско кафене, въпреки, че бе предиобядно време, бяха издули докрай колоните с невъобразима чалга. Инстиктивно подкарах по-бързо колата...
Поздравления за постинга!
цитирай
27. thomas - :-)
04.03.2008 09:25
Ако знаеш само колко още неосвсободедни думи си употребил, без дори и да го подозираш... :-)
цитирай
28. ingodwetrust - Думи като DJ например...
04.03.2008 23:01
Думи като DJ например... Всеки има право да си избира каква музика ще слуша. Въпреки, че не понасям чалгията/циганията не мога да я забраня.
цитирай
29. анонимен - Верни констатации, но все нещо т...
05.03.2008 09:29
Верни констатации , но все нещо трябва и може да се направи. Не смятам, че главният ни проблем е чалгата, а това ,че се топим като бройки и ставаме малцинство в Родината си.
цитирай
30. анонимен - sladura48@abv.bg
05.03.2008 10:08
seliani, partiici komunisti cigani i turci tova e dnes balgaria. prokliniam 3MART!!!!
цитирай
31. thomas - Интересна мисъл...
05.03.2008 11:33
За това, че днес България се състои от "селяни, партийци, комунисти, цигани и ТУРЦИ", проклинаш 3 март?! Замисляш ли се, поне последната компонента щеше да е доста по-развита, ако не го беше имало? :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4790833
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930