Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 12:06 - Едно предипетгодишно море
Автор: vagro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10114 Коментари: 18 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Признавам си честно, за последно съм ходил до морето преди 5 години. Животът напоследък тотално се ошашави, парите и приятелите се стопиха, падайки жертва на глобалното затопляне, а и последния ми директен сблъсък с „необятната морска шир” (пфуууу ... егати, евъргрийна), ми остави доста зловещи спомени. Не вярвам нещата от тогава до днес да са станали по-добри, съдейки по отзивите на редовните черноморски авантюристи.

 

   Ето ги и самите спомени (Мейд Ин Черно Море), съхранени и архивирани със задна дата:

 

 БУБОЛЕЧКИТЕ:
 Сигурно е от климата, но крайморските буболечки са чудовищни изроди-мутанти с размери на добре охранен хамстер в пубертета. Безсмислено е да се атакуват с джапанка (или друго обувно средство) … известни резултати се постигат при точен напречен удар със солиден крак от табуретка, но и тогава пълзящите гадове продължават да мърдат още … в продължение на 15-20 часа!?!?!?

ЧАЛГАТА:
 Забравете за крайморската романтика на прибоя при залез слънце! Както и за просълзяващите чекиджийски ретро-шлагери в стил “Бургаски вечери”! Морският БГ-саунд си е 200% хардкор чалга до посиняване! Многообразието на подстиловете е хипер-разнородномеждународно: Турска чалга, Сръбска чалга, Македонска чалга, Българска (с извинение) чалга, Индийска чалга, “Бангра” чалга, “Слави” чалга, Циганска чалга, Американска хип-хоп чалга, Гръцка чалга … плюс тонове чалга с неустановен (явно извънземен) произход. Единствено спасение: Евентуална незабавна емиграция в Нова Зеландия … /за по-далече не се сещам/.

КОЖОДЕРИТЕ:
 Освен задължителните приходящи крайморски кожодери (90% ултра-мангали) тук са и класическите местни селяндури, отрасли със завета “Лято – година храни!”.Те имат “кръчме” в двора на екс-колибата си със 17-та пристройка (неизмазана). В менюто на “кръчмето” е хакнато всичко, което мърда (понякога и не мърда) сред мазута покрай плажната ивица. Често местните кожодери са толкова забавно тъпи, че в лакомията си се оплитат и смъкват цените да подигравка:))) Лесно се шашват, ако им поискате касова бележка или фактура! Опитайте … догодина!

СЛЪНЦЕТО:
 Слънцето пече! Пече и пържи! Резултатите са БОЛЕЗНЕНИ, независимо от литрите плажно масло втрити в изнежената ви ърбън-кожичка. След първият ден сте червен, като Сектор Г и ви боли, та се не трае. След третият ден излизат малките гнойни пъпчици по тялото ви. Сърбежът е неземен! На петият ден идват мехурите и заприличвате на печена чушка! На седмият ден от вас виси кожа на парцали, а под нея розовее ново покритие на тялото ви, което БОЛИИИИИИИИИ:((( На деветият ден, вече стягате багажа за към къщи … а отгоре ви се смее гаднярският “Солнечний Круг”!

ПЛАЖЪТ:
 Плажът е нелош филм с Леонардо Ди Каприо! Плажът на нашето Черно (на мен ми изглеждаше Зелено, де) Море е в повечето случаи … пълен с пясък, остри мидени черупки, стъкла, клечки и … противотанкови мини! Приятелски съвет: Ползвайте здрави гумени ботуши при преминаване през плажната ивица, но пак стъпвайте ВНИМАТЕЛНО!!! /Ботушите са изключително полезни за ивицата между сушата и водата, защото там мазута е в огромни количества и чистенето му от незащитени човешки пети е адска работа!/ …

ВОДАТА:
 Водата в морето е СОЛЕНА! Съприкосновението с нея води до обриви, сърбежи, косопад, скоростно оплешивяване и … временна загуба на паметта! В морската вода плуват лигави водорасли, парещи медузи, хапливи ракообразни, опаковки от чипс, разгонени косатки, кораби (разни), небръснати октоподи и … клонинги на Неси от Лох Нес и ... Деси от блок Шест! Ако ви се мре … моля … поплувайте!

СПАСИТЕЛИТЕ:
 Ако очаквате да видите Памела Андерсън с БУЙ на рамо по БГ Черноморието … просто няма да стане! Родните Спасители (с извинение) са мутирали в шкембести пехливани и им е през оная работа, дали се давите или не! Тяхната роля е да ви прибират паричките под формата на космически такси за плажни чадъри и водни колелета от ерата на младата Цола Драгойчева. Като капак на всичко “спасителят-башибозук”, който “обслужваше” плажа на нашето летуване, беше с лакирани нокти и на ръцете, и на краката!?!?!? На мен ми беше доста съмнителен … да ме прощава Дейвид Бекъм!

НОВИТЕ “ГЛАРУСИ”:
 Новите Гларуси не са като Старите Гларуси! Ехххх, какви Гларуси имаше навремето:))) Продължителността на морската свалка е сведена до минимум в синхрон със забързаното ни “ърбън” ежедневие!
Разговорът протича горе-долу така:
“Маце, искаш ли по бира?”
“Не!”
“А секс?”
… и това е! Кратко, просто и ясно!

ПЛАЖНИЯТ СЕКС:
 На морето има ПЕДАЛИ! Пекът се по двойки, обути с лилави шорти, натъпкани в задника … и съзерцават блажено фитнесонапомпаните местни гъзари. Понякога, когато им доскучае си играят на силно “мъжката” игра “Скрий Камъче” (единият крие камъче в ръката си, а другият се опитва да познае в коя ръка го е скрил). Чутовно!!!
На морето има и “мега-отворени” местни курви, облечени с по един косъм в задника. Те демонстративно позволяват на мутроосманците, да ги лижат волски в 16 часа на плажа, пред погледите на мало и голямо! На това му се вика “Свинска Еротика”!

ПРОДАВАЧИТЕ:
 Най-фрешкото нещо по Черноморието през онова лято (от лична гледна точка) беше един от многобройните пласьори на хранителни продукти по плажа. Груб селски тип с много як заучен репертоар, който “избиваше хамсията”, продавайки вагони с варена царевица! Кукурузеният ПиАр, горе-долу крещеше така:
“Царевица от Шампионската Лига!”
“Млечна Закуска за двама!”
“Варени Царевични Бухалки от специалния сорт Мона Лиза!”
“Който опита, става абонат!”
“Млечни Бухалки за момичетата от модна агенция Висаж!”
“Бухалки за Шампиони!”… и т.н.

ПОУКАТА:
 Поука от летуването на БГ Черноморието … просто няма!
На всички които оцеляха … ЧЕСТИТО!

image



Тагове:   море,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не критикувай
13.08.2008 13:03
"Бургаски вечери" - това е химна на родният ми град и е далеч от псевдо чалгата. За всичко друго си прав / а /, но като не ти харесва не идвай на море. Стой си там в Шопето илиот където другаде си и си почивай в Гърция или Турция. Без друго морето е препълнено.
цитирай
2. miralyub - :))))))))))))))
13.08.2008 13:08
в чужбина, ВаГро, в чужбина... по-комфортно, пък и по-евтино...
цитирай
3. cornflower - много точно описание
13.08.2008 13:17
на морската картинака,
но внимавай да не те осъдят мутрите за антирекламата.

поздрав от едно предипетдесетгодишно море
все още..
цитирай
4. ciele - мнооого си черноглед.. :))))
13.08.2008 13:32
мнооого си черноглед.. :))))
цитирай
5. vagro - Ciele
13.08.2008 13:34
Ох, права си, ама какво да правя като "белогледието" нещо се спомина след 1990-та!
цитирай
6. laurencia - :)
13.08.2008 13:40
Така е, но се надявам да намеря мечтаното спокойствие на едно място край Ахтопол, за няколко дни поне, през септември... :)
цитирай
7. анонимен - Черноморието умря, да живее чер...
13.08.2008 14:50
Черноморието умря, да живее черноморието!!:]
За всички останали - твърдо навън при цивилизован сервиз и отношение.
Иначе разликата м/у Бургарски вечер" и чалгата е половин стъпка, с единствената разлика, че едните предлагат млади и еФтини певачки, а другите застраряващи такива.
цитирай
8. beasta - евалата
13.08.2008 15:13
както си го написал са повече нещо :) брао
цитирай
9. lyudmilstefanov - Нелепо, глупаво и мазохистично е
13.08.2008 15:30
да се говори така за нашето черноморие, пък и изибщо за България!!! Току що бях в Созопол, а през май - в Паралия Катерини. Созопол е несравнимо по красиво и по чисто място за летуване. За кулпурно-историческите аспекти въобще не отварям дума.
И още малко - прехвалената турция е рай за хората, които ги кефи голямото плюскане през почивката и нищо друго не ги интересува. Попаднах с едни такива на нова година в хотел. Масово отидоха да се снимат с печените прасета и пуйки, та явно после да се хвалят на приятели, колко много са изплюскали и колко страхотен им е бил купона. Та това е турция - опъната богата трапеза сред пустошта!

цитирай
10. pulsar - Прекрасно казано...
13.08.2008 15:41
Точно и ясно !
Поздрави!
цитирай
11. анонимен - Има още много гадости
13.08.2008 15:55
не сте изброил всичко!
лаво за постинга! Едно към едно!
цитирай
12. ledzeppelin - хехе..
13.08.2008 15:58
..какви ярки спомени е оставило у теб това предипетгодишно море.Затова - палатката,шалтето и хич да ни няма! (: Баровците да си пържат месата по претъпканите плажове.Истински се забавлявах с твоя пост!
цитирай
13. анонимен - Lora
13.08.2008 16:42
"Бългаски вечери" е романтиката /колкото и ретро да е за някои/. На "специални" места срещу много пари не е така, но за останалите /80%/ е описано точно както си е - за съжаление.
цитирай
14. boltendahl - До Lyudmilstefanov
13.08.2008 16:54
Напомняте ми за Кембъла, лека му пръст, дето казваше "собственото говно ливанто чини"... (не знам той кого е цитирал).
Аз пък виждам твърде много наивен пионерски ентусиазъм и малко тесногръдие в това да се рецитира как в България всичко е цветя и рози.
Постингът все пак излага мнението на vagro по въпроса - не е рекламна брошура на туроператор. При това е написан много забавно.
цитирай
15. lyudmilstefanov - към автора и boltendahl:
14.08.2008 14:59
Съгласен съм с boltendahl и се извинявам на автора: всъщност постинга си е готин и забавен.
А критичния коментар №9 го написах, защото бях в Созопол и четях наши вестници, които най-нагло оплюваха нашите курорти и същевременно рекламираха чужди срещу заплащане. Пишеха откровени небивалици. Оттам и моята настройка срещу постинга ти.
цитирай
16. анонимен - ShakaLaka ManUtd
29.08.2008 05:00
Реших да посетя Блога защото прочетох няколко "произведения"
в нюз.бг. Видях много негативни коментари и ми беше трудно да повярвам
че толкова много хора са лишени от елементарно чувство за хумор.

Бих искал да те поздравя за уникалният стил и да те окуража да продължаваш напред
и да не обръщаш внимание на "критикарите" защото те освен да критикуват и да се пенявят за друго не стават.
цитирай
17. vagro - Big 10x
29.08.2008 11:09
Благодаря ти за подкрепата, ShakaLaka ManUtd :)))
Винаги си ме подкрепял в Lifestyle, оценявам го!
Желая ти много успехи!
Още веднъж, сърдечно ти благодаря!!!
Респект!
цитирай
18. анонимен - ShakaLaka ManUtd
31.08.2008 20:12
Удоволствието е изцяло мое ако трябва да съм откровен..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4776159
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031