Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 13:10 - Телевизии на токчета (пълна версия)
Автор: vagro Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2799 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Не, че нещо против жените. Даже напротив!

Те имат изключително широко приложение в бита и аз страстно обичам женичките (макар и не всичките). Ама и оня пусти филм „Планетата на маймуните” все не може да ми излезе от черепната кутия.

Тихо и методично, онези с високите токчета, окупираха замиращото медийно чудо (благодаря ти Интернет), наречено Телевизия. Докато управленският баланс „мъжко-женско” беше по равно, нещата се търпяха, но в момента над 90 % (а може и повече) от водещите български телевизии се управляват от жени. Под формата на изпълнителни, генерални и евентуално менструални директори.

Без да си давам сметка за този факт, преди около година спрях да гледам български тв-канали (благодаря ти Интернет за втори път). Дори ларжово си подарих телевизора на едно фризьорско ателие в квартала.

Е точно през тази една година, нещата смазващо изкудкудякаха. В редките случаи в които попадах на пуснат телевизор някъде, освен мустакати турци с дублаж и клипове на някакви набъбнали чака-рака кифли, естетиката ми се смазваше от вида на скупчени водещи (екс-манекенки), които цвърчаха пронизително и неразбираемо в ефир.

Нещата достигнаха до там, един мач да му се отще на човек да си пусне. Защото вместо повторение на спорна ситуация, трябва да гледа Антония Близнакова (или подобна) как пъчи цици и гледа с поглед на ранена кошута, взимайки поредното чутовно интервю с някой „футболен идол”, дето си е заплюла ... за след срещата.

Колкото и да не са съгласни някои, фактът вече е на лице. Водещите български телевизионни канали са изцяло женски. Или поне някаква извратена форма на унисекс визия лансират.

Женската тв-армия стана силна и мощна. Чрез интриги и променливо (менструално) настроение, де що има мислещ мъж, беше елиминиран от важните телевизионни постове и пратен да влачи кабели, тежки камери и прожектори. Токчестите телевизионерки ден след ден, минута след минута, запълваха йерархическата тв-пирамида с изцяло „нежен пол” (включващ и по някой преориентиран мъжки индивид).

Това продуценти, режисьори, програмни директори, музикални редактори, незнамсикви редактори ... всичко от-до вече носи бикини, сутиени и си прави джуките на поничка, като не е на кеф.

Ако не вярвате, разровете се из Интернет (благодаря ти, че те има за трети път). Прегледайте кой ръководи каналите, които са ви подредени на първите копчета от дистанционното. Всички възможни БТВ-та, БНТ-та, Нови, Стари, с цифрички, без цифрички телевизионни канали са строени мирно и се подчиняват на фамилни имена завършващи на буквата А.

Те са непредвидими. Логиката им е с променлива диаграма, като при земетръсни трусове. Днес са на кеф и харесват едно, утре вече не го харесват и капризничат за друго. Кариера, власт, алчност са смесени с безумна упоритост, зверски инат и безкомпромисност. Те вече елиминират големите „играчи” в продуцирането на риалити предавания, успявайки да засмучат безумни бюджети от милиони левове (справка – гръмко провалилия се формат „Стар Машин”).

И ето как пъзелът се нарежда. Много ясно, че по всички канали, тунинговани за хиляди левове чапли ще крякат от сутрин до вечер, занимавайки домакинствата с личните проблеми на стотици идиоти, самообявили се за ВИП-ове в една смехотворна (ВИП-ово) държава.

Не съм засичал скоро предаването-култ „Бразди”, но съм сигурен, че в най-скоро време ще му сложат за водеща, някое барби в розово, напращяло от пластмаса. „Телевизионната планета на Жените в България” няма да се кротне, докато не епилира и садомазохира всеки ефирен кадър, между два рекламни блока с премодулирано от усилване аудио.

И все пак има едно изключение!

Има един славен Оловен Войник, който засега последен се бори с все по-могъщата армия на телевизионните високи токчета.

И неговото име е Сашо Диков.

На този човек паметник трябва да му се издигне, най-вече от угнетеното телевизионно мъжко съсловие. Истински подвиг е, че успява да се задържи. Последният войн срещу стотиците хищни тв-амазонки.

Възможно е да ги респектира с фамилното си име, тълкувано в англо-вариант. Но ако и Сашо някой ден падне от стола си в „Канал 3”, след някой подъл женски преврат, жален ни баща. Дори 25-тият телевизионен кадър в мозъка на всеки мъж, ще е задръстен от кулинарни рецепти, бебешки диарии, интимни прически и менструални хороскопи.

Телевизионният Армагедон настъпи, Господа! За единия краткотраен секс, вие пуснахте чудовището на трона и сега ще страдат (по женски) абсолютно всички. Освен тези, които са си изхвърлили телевизорите!

Споменах ли? Благодаря на Интернет, че го има!

image




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. psychocrew - Без коментар...
22.02.2012 17:00
Васко просто нямам какво да добавя освен "Благодаря на Интернет, че го има!
"
цитирай
2. nicodima - И Сашо Диков има дъщеря : (...
23.02.2012 13:21
Петя, обаче, също по женски не излиза от дребнотемието...

Това, че телевизиите се ръководят от жени, произтича от програмната им насоченост - към по-елементарната част от населението, която обаче е по-многобройна. На тях им дай ТВ игри, ток-шоута, водени от силиконовите прими на фолка, кулинарно-санитарни предавания, крими-новини... Не е толкова трудно да се скалъпи такава програма, проникваща в подкорието на мозъка, единствено...
Човекът, който изисква качество на програмата, трудно ще намери нещо...
Не че и в Интернет няма простотии, но поне може да ги игнорираш.

Поздрави!
цитирай
3. sergeevo - "По талавизиата казаха..."
23.02.2012 23:53
И аз не гледам телевизия вече осма година.И поради същите причини.ТВ-то,като услуга е със затихващи функции.
Не ви ли минава през мисълта,че съзнателно отстъпихме телевизиите на жените,за да не ни досаждат в нета.Нещо като виенските сладкарници.Меко казано.
Събираш ги там и нека да си крякат.Ако ти трябва нещо за доешаване-влизаш,ползваш и излизаш.
Агенцията "Една жена каза"фалира и на мястото и се появи-"По талавизиата казаха..."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4776708
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031