Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2009 13:37 - Зайчар 2009 – Мотори, кеф и рок’енд’рол (Част Втора)
Автор: vagro Категория: Музика   
Прочетен: 3942 Коментари: 8 Гласове:
4



   В първата част на репортажа ми за мото-събора в Зайчар, Сърбия ... пропуснах да кажа, че градчето е пълно с много красиви цицести девойки и жени, като нито една не е облечена с диви чалга-премени, като побашибозучените нашенки :((( Освен това там не мернах джипове, BMW-та и други подобни шлепове, символ на мутро-културата :(((

 

 Друго което трябва да се знае е, че най-добрите „плескавици” ги правят на Автогарата. Там WC-то е 20 динара (толкова струва и половин кило домати), все пак са минали точно 30 години от култовия хит на Riblja Corba – „Два динара, друже”.

 

 Окрилен от ниската цена (под 50 стотинки), Тони Кирката нахлу да увековечи момента (разбирай – пикаенето си) с видео-камера в ръка. Местен дядка-кенефаджия му се озъби, но Кирката обясни, че е репортер на телевизия „София 7” и прави репортажи за европейските кенефи!?!?!?! Дядката директно му заяви, че ще го „йебе”, но Кирката запя катастрофален кавър на „Два динара, друже” и всичко се размина без брутален зайчарски секс между мъже :)))))

 

 

 Но да се върнем на „мото-скупа”. 12 часа рок-купон, 5 подгряващи групи + легендите от Riblja Corba ... и всичко това НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!!!

 Цонко и Фънки, чухте ли? НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

 

 Организаторите се бяха постарали да вдигнат на крака с частичен „риуниън”, дори някогашното местно рок-величие „Mama Rock”, но при тях две девойки по прашки на сцената, поеха погледите и групата май никой не я и чу.

 

 Малко преди полунощ, едно хубавко рускинче с много силикон (гнусссс!), облечено като медицинска сестра се съблича има-няма 20 минути, та чак ни писна на очните ябълки. За статистиката – имаше вертикална ивичка на пубиса и се заля с една кутия бира. Голямо шоу – няма що!

 

 Резултат обаче имаше, защото 4-5 000 весели рокери, буквално щяха да съборят огражденията. Ние вече бяхме заели позиция най-отпред в ляво на сцената, готови за 3 часа лют рок’енд’рол.

 

 Буквално без никаква подготовка и настройки, моя приятел Никола Зорич си нареди синтезаторите, Джинджър и Миша закачиха китарите, Вичко тресна 2-3 пъти барабаните, а публиката се дереше „Боро Майсторе”.

 

 Бора Джорджевич се качи кротко на сцената, облечен с официалната фланелка на групата от турнето им в Австралия през месец май. Без да каже каквото и да е, легендата запя „Ostacu slobodan, necu se vezati
vazno je samo dobro se zezati” и от тук вече публиката моментално пое нещата в свой ръце .....

 

 Независимо от леко калпавата апаратура, Riblja Corba както винаги бяха блестящи. След втория час Медо все пак реши да щурмува огражденията. Никой от охраната не посмя да го доближи дори на 5 метра и ние моментално вече бяхме почти на сцената. Между песните, докато Бора обясняваше с колко още тона лайна ще ги нагости Америка, аз успях да се видя с Никола.

 

 Освен десетките си култови парчета Riblja Corba забиха и почти целия си нов албум „Minut sa njom”. Към 3 след полунощ, след 5-6 биса и двоен финал с баладите „Dobro jutro” и “Odlazim”, „майсторите” слязоха от сцената и разбира се отделиха внимание най-вече ... на видинската агитка :)))))

 

 Никола Зорич ме запозна с приятелката си, побъбрихме ... но ние с него си бъбрим и по Интернет, понеже е единствения „виртуален” от състава ... После снимки с Вичко и Джинджър, а на път за към колата „хванахме” и Бора. Охраната го беше скрила в бара на тенис-корта, но макар и тотално изтощен „Майстора” ни отдели предостатъчно време.

 

 Тони Кирката буквално откачи. Падаше на колене, целуваше ръце, дори опита да „пее” :((( Имаше мили спомени от Видин и Берковица и обещания да се видим при възможност на 31-ви октомври в зала „Арена” в Белград, когато Riblja Corba ще отбележи 30 години на сцена в един гигантски рок-концерт.

 

 Така приключи нашето пътешествие на мото-събора в Зайчар, Сърбия. Как пък никой от тези 4-5 000 души не се сби или се скара с някого? Тонове положителна енергия на едно място. Мамка му!

 Един приятел вчера ми писа „Що не беше целия свят такъв?” ...

 Айде, де?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image





Тагове:   moto skup zajcar 2009,


Гласувай:
4



1. damnation - vagro, oт доста време Цонко ти е като ...
10.08.2009 13:41
vagro, oт доста време Цонко ти е като трън в очите.
Преди да направим сравнения, нека поставим една граница между добрите, ала любителки групи в Сърбия и тези които свирят в Каварна. Има я, нали ?
И хич не е малка :)
От тук нататък пиши каквото ти е кеф !
* п.с - Кирката още ли дивее ? И още ли носи елечето от бирени капачки ?
цитирай
2. анонимен - Само така.Да живее рокендролааааа....
10.08.2009 13:42
Браво Васе ти си пич.....
цитирай
3. vagro - damnation
10.08.2009 13:45
За Цонко никога няма да ми се промени мнението, а Riblja Corba са в пъти по добра и велика група от БТР и Motley Crue (примерно) ... :)))
А относно Кирката, аз сега се запознах с него, така че не му знам "гардероба" от преди :)
Респект!
цитирай
4. damnation - Мани ги БТР, веселяци са ама до там. ...
10.08.2009 13:55
Мани ги БТР, веселяци са ама до там. Все пак, когато някъде наоколо - Сърбия, Гърция, Румъния ми докарат Мanowar, Blind Guardian, Alice Cooper или Dream Theater безплатно, тогава ще призная Цонко за свидлив печалбар :)
Респект ! :)
цитирай
5. boltendahl - Ааа, мноо ме кефи как му сипваш на ...
10.08.2009 17:33
Ааа, мноо ме кефи как му сипваш на Цонко! Всичко, което правят в Каварна, е по стар български обичай - с пръдня - боя.
цитирай
6. vagro - boltendahl
10.08.2009 17:54
Е, добре де, ама Цонко си е Анти все пак!
Набедиха го за всенароден любимец, че даже и мъж на годината :(((
Всъщност е един тотален егоист ... вместо 10 000 да гледат „Моторхед” да речем в София, той ги влачи в забутаното си село на края на света и там ги гледат 1000 човека :((( И защо? Да си направи кефа Цонко! Друг е въпроса, че кани само рок-пенсионери на който цените им са смешни. С траш-групите е още по-тънко. Хонорарът им е колкото на Веселин Маринов :((( Затова не е нормално входа да е двоен на този в „EXIT”, като сметнеш, че феновете са се набутали зверски докато кръстосат страната, за да идат до Каварна (или там както се казва)…
И накрая никога няма да забравя с каква лакомия Цонко нагъваше и се наливаше на аванта във Видин преди 2 години на един рок-фестивал. Облечен като клошар, целия в мазни петна, мръсен и мургав отвсякъде :((( Рок-кмет ... айде, моля ти се :(((((
цитирай
7. miralyub - Йееееее!:))))))))) И какви сте ...
10.08.2009 21:29
Йееееее!:)))))))))
И какви сте хубави с Бора!
Догодил си го на цвят на косата даже:)
Аз имам снимка с него- същата- пак гушнати:))))
цитирай
8. vagro - miralyub
10.08.2009 21:35
Ха, Красе, ти се появи!
Помислих, че си отпътувала на море или на друго място:)
Цял ден не си се мяркала :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4792250
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930