Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 12:32 - И никой не пита ЗАЩО!
Автор: vagro Категория: Музика   
Прочетен: 2685 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 28.02.2010 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Милена Славова е нещо различно. И отдавна вече „никой не пита защо”. А различните оцеляват дяволски трудно, точно пък в тази балканска страна.

 Защото различните ... са нормални и готини. А Милена е един от най-естествените хора, които познавам. Още от времето, когато я лансираха, като „опасна бунтарка”.

 

 Уникалният период на 80-те години от миналия век, роди най-емблематичните световни и родни изпълнители. Всичко след това е компромис.

 За щастие звездата на Милена изгря именно в центъра на най-творческите времена. Но докато десетки се изгубиха по трасетата на преходите, превръщайки се в лениви лелки и чичковци, пъстрата рок-веселячка си остана същата. И времето й се отплати. Днес тя изглежда по-щастлива отвсякога.

 

 Аз лично, ще ходя да гледам и слушам Милена Славова поне до 80-85 години, ако ще да съм в комплект с два бастуна и 3D-катетър преметнат през рамото. А „наборката” ще ми пее „Не’ам нерви” в стара градска „ънплъгд” версия. Просто ... за това сме родени!

 

   В нощта на събота срещу неделя, брилянтният Sofia Live Club, даде на Милена всички условия за една повече от качествена рок-поп-пънк веселба. Толкова естествен звук на живо не бях слушал от години. Ясен, балансиран, без грам модулация и зловещи децибели.

 

 Определено в кариерата на всеки един артист, идва миг или период в който той докосва съвършенството. След грандиозния лайв „Милена – 25 години на сцена” си мислех, че съм го видял, но се оказа, че летвата е вдигната за много по-дълго време.

 

 Новото в класическата сетлиста на Милена Славова и придружаващите я музиканти (пълен респект!) поне за мен беше смазващия полу-траш кавър на „Бяла тишина” на покойния Жоро Минчев и цепещия вокал върху „one hit wonder”-а на певицата Сам Браун – „Стоп”.

 

 Лекотата и остроумието, с които Милена анонсира песните си, са чак неприлично добри. Класата й е смазващо далечна за родните „стандарти”, а пеенето на живо при нея е в такъв чудовищен синхрон, че поне половината световни рок-звезди, трябва да се самозастрелят на момента от болезнен срам.

 

 Горко и на „младата фенска смяна”, залутана между джуките на Мара и импотентните певчески лигни на Миро, ако поне веднъж не гледа Милена на живо. Тя отдавна вече не е „първата дама на българския рок”. Тя е Единствената и Вечната.

 

 Бисът в Sofia Live Club беше повече от нестандартен, уникален и с изключителна колекционерска стойност :))) Просто ако си фен на Милена и си пропуснал по някакъв начин ъндърграунд парчето „Дъга”, определено трябва много да ми се молиш да ти го преразкажа :)))))

 

 И за финал една моя лична молба към Министрите на Културата и Образованието. Моля Ви, направете концертите на Милена Славова ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за подрастващите. Време е за интензивна и качествена Терапия!

 

image

image

image

image

image




Гласувай:
6



1. desperada1 - завист!
28.02.2010 12:47
обаче не черна, че не бях там... сигурно е било страхотно...
цитирай
2. анонимен - спомени!
28.02.2010 13:11
яко! искам да се върне "онова" време!
цитирай
3. emil60 - Поздравления!
28.02.2010 13:13
Това си е истинска статия на експерт! Поздравления! Всъщност старичък съм и доскоро се питах защо ми е симпатична... Ето какво било... Благодаря!
цитирай
4. анонимен - psyromantic
01.03.2010 12:11
Не знам...аз винаги помня хората,които са повлияли по някакъв начин на пробуждането ми,такива каквито са били тогава.За мен Милена си остава Милена,от култовия "Директор на водопад",или когато я слушах на импровизиран пънк-концерт в градинката пред "Кристал" някъде в началото на 90'те...тогавашната Милена за мен не е същата,която пее сега,пък макар и все така диво и звучно...Както и Васко Громков вече не е същия онзи от преди 15 години,който аз слушах трескаво,влюбено...(сега просто го слушам по друг начин,защото и на мен годините са ми в плюс оттогава;и без изобщо да те сравнявам с никой друг,Васко,защото ти си уникален за времето си и сам по себе си;)
Нека не се обиждат и Юрая Хийп,задето не отидох да ги гледам на концерт,незнам си колко дузина години по-късно от изпятия за първи път "July morning"...просто всеки си има поглед над нещата.За мен времето им вече е отминало,и тяхната песен е изпята.По-добре е за мен и така ще останат в сърцето ми чисти,ако ги запомня каквито са били когато са започвали...а не сега,вдигащи кокалите на култовите си песни,с все така силни като тембър,но без грам вдъхновение,гласове...
Не търся конфронтация,така усещам аз нещата и дано никой да не се обиди от това...;)
цитирай
5. анонимен - psyromantic
01.03.2010 12:12
Иначе статията.....ДА,уникално написана! Нищо ново под слънцето,Васко е Повелителят на Думите!;)
цитирай
6. gothic - И тук не можах да дойда. Обаче знам ...
03.03.2010 01:05
И тук не можах да дойда. Обаче знам едно - че Миленска е ЕДИНСТВЕНАТА!!!
цитирай
7. gaaaaalya - Много ЗА
06.03.2010 17:45
Особено ЗА за задължителните посещения :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4773702
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031