Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 08:44 - ЛЕТЦИТЕ от Сливница влязоха в Историята
Автор: vagro Категория: Музика   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Българската пънк-рок банда Летците влезе в Историята, превръщайки се в първата родна група, издадена официално от лейбъл в Сърбия. Вторият албум на момчетата от Сливница, озаглавен „Стъпка напред” (2019), вече се продава в нашата съседна държава. Уникалното в случая е, че всички песни в диска са изцяло на български език.

 

Идеята за този неочакван успех е на музикалния журналист, DJ и телевизионен водещ – Васко Громков (DJ VaGro). Благодарение на солидните му познанства с рок-средите в Сърбия, той от няколко години си мечтае да лансира българска рок-група, която да бъде издадена там. Спира се на Летците, защото техния безкомпромисен и много социален пънк-рок, перфектно пасва на традиционните вкусове в сръбската сцена.

 

Громков предлага новия продукт на Летците, на своите приятели от компанията RNR Records в Белград. Зад този лейбъл стоят имената на легендарните музикални журналисти от Земун – Бранимир Локнер и Предраг Йованович. Нещата се развиват буквално за часове. В Белград харесват енергичния и свободен рок-ен-рол на момчетата от Сливница и логото на RNR Records много скоро каца върху обложката на албума им.

 

ЛЕТЦИТЕ са българска пънк-рок група, основана в Сливница през 2011 година. Фронтмен и основен певец на състава е Никола Ранкович (бас-китара), който е наполовина сърбин (от Ниш), но пише песните на бандата изцяло на български език. Китаристи са Радослав Рангелов и Димитър Йосифов, а зад барабаните е Ивайло Цандев. От момента на своето създаване, Летците правят само авторска музика и след многобройни клубни участия, през 2016 година издават своя първи албум „Голямата игра”.

 

Пилотен сингъл от новия диск „Стъпка напред” е песента „Това съм аз”, която вече получи доста похвали и на територията на Сърбия. В класното видео роля има и една от легендите в българската рок-журналистика – Емо Братанов. Факт са вече и първите ревюта на албума из медиите в Сърбия, изцяло положителни.

 

Преди няколко дни от компанията RNR Records обявиха, че вече са договорени дати за кратко промо-турне на Летците в най-големите градове на Сърбия – Белград, Ниш и Нови Сад. Датите и локациите се уточняват в момента. Успехът на бандата от Сливница е доста сериозен, на фона на огромните традиции, които има сръбския рок-ен-рол през годините.

 

За ЛЕТЦИТЕ лятото ще е много горещо! Желаем им успех!


image



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4797424
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930