Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 09:01 - Ямбол – град в пенсия
Автор: vagro Категория: Туризъм   
Прочетен: 6293 Коментари: 24 Гласове:
3



   Ямбол се намира някъде около Черната Дупка, вляво от Млечния път. Близо е до Тъмната страна на Луната.

 За да се стигне до него от Видин, се изисква да си обучен в специалните части на НАТО, да си печелил поне два пъти „Сървайвър” или шефката ти да е зла и алчна на ента!

 

 Иначе Ямбол е пропаднал почти колкото Видин, с тази разлика, че в него има двойно повече народ, но за сметка на това всичките са на по около 180 години.

 

 В 18 часа по улиците на Ямбол, освен някой гледащ страшно FREAK MAN, други хуманоиди липсват.

 

 Хотелите в този пенсиониран град са „минус две звезди” и са перманентно заети до дупка чак до 21-ви декември 2012-та година. Ако си командирован „артист” и то от съседна Галактика, имаш 3 възможности за преспиване: А) на кушетка в коридора на Театъра, Б) в кухнята на апартамента на Театъра и В) на тавана на една частна къща за гости, където обаче се плаща. Пари за нощувки се полагат обаче само на ЖЕНИТЕ !?!?!?!?!? На мъжете не им се полага платено спане, защото явно Европейския Съюз още не е решил проблема със сутрешната ерекция на мъжете в командировка. Поне така е, ако си „крепостен селянин” в Държавно-Частен Куклен Театър – Видин.

 

 Средната възраст на състава на ямболския куклен театър е точно 99 години. С плюс-минус 6 месеца. Имат си задължителния „побъркан с брада”, който постоянно ръкомаха, ходи, крещи и бълва безсмислени заповеди, на почти неразбираем език. И при нас го има, но го мързи да ръкомаха и да ходи.

 

   Та, аз лично избрах „тавана” и оцелях, само с един обърнат нокът на крака от гредореда по пода, доброкачествено доживотно лумбаго от 120 сантиметровата височина на помещението и 7-8 безобидни цицини по главата.

 

 В първия ден от турнето, Ямбол ни посрещна само с 3 симпатични епидемии ... от Свински Грип, от Шарка и от Заушка. Красота! Деца и продавачки с маски на лицата. Кеф! „Оцелей в Родината, за да я намразиш още повече!”

 Е, как да не си боготвори човек Директорката, а?

 

 По централните улици на Ямбол успях да заснема плъхове, гарвани, кучета и котки в изобилие. За капак на вечерта се наложи на гледам българска телевизия :((( ... в която видях реклама за „Твърдо Кучешко Ако” !?!?!? Боже, искам някой да изпепели с напалм тази Държава-Карикатура! За да спре Епидемиите ... не за друго :)))

 

 Ден Втори. Смрадта на мухъл и котешка урина в „Хотела” (разбирай тавана на старата къща) е толкова силен, че люти на очите. С мъка на сърцето, нашия шофьор признава, че сме без предни спирачки, а за да не блокират и задните са спрели електрониката на превозното средство. Казано му е, че пари за ремонт ... НЯМА!!! А и за някакви си 1100 километра, струва ли си??? Казано му е също, че на преглед може да прекара буса, едва след като приключат всички турнета!?!?!?

 Е, как да не се гордее човек, че е част от „Приюта за видински и софийски Неудачници” - Държавно-Частен Куклен Театър – Видин?

 

 Иначе Епидемията се разраства. Родителите отказват да пускат децата си в Театъра. От Видин, обаче е издадена „заповед”, да тръгнем като малоумни да се молим по детските градини за по 20-30 лева.

 Агонията е фундаментална :(((((

 

 Ден Трети. Всички представления за деня, логично отпадат. Най-после се махам от „къщата на ужасите” и града в пенсия – Ямбол. Трябва да се разплащам с чичо Атанас от „къщата”. Тъй като съм мъж и командировъчни за нощувки не ми се полагат, за „наказание” ме таксуват по 30 лева на вечер, а колежките по 18 лева, защото на тях им поема спането Държавата!?!?!?!

 Е как да не си погребеш Директорката поне на 10 метра дълбочина и да и забиеш върху гроба 4 вретена, да не вземе да вампиряса и да излезе???

 

 СБОГОМ, Ямбол ... дано никога да не се видим повече!

 

 

 

 Легенда на картинките:

 

 1, 2 и 3 – „Къщата на ужасите” при чичо Атанас

 

 4 и 5 – празен театрален салон и детска градина по време на епидемия

 

 6, 7 и 8 – котки, гарвани и плъхове – Центъра на Ямбол

 

 9 и 10 – в Ямбол се мутира бързо във Върколак

 

 11, 12 и 13 – модерния и празен МОЛ се краси пред входа от соц-панелка с пране

 

 14 и 15 – Ямбол – пусто и страшно

 

 16 – VaGro научи Сивото Човече да показва среден пръст ... на Ямбол и на Държавно-Частен Куклен Театър – Видин. Амин!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image




Гласувай:
3



1. анонимен - Идва ми да извикам...
31.10.2009 09:41
... Хей държавници КОЯ МАЙКА ВИ РОДИ И КОИ УЧИТЕЛИ ВИ ИЗУЧИХА ТАКА? Не виждате, не разбирате, не чувате, не можете да управлявате, не искате да си подберете подходящи кадри и още, още НЕ. Съсипията е тотална, по европийски навярно?
Двадесет години само оправдания, борба за някаква партийна власт от малоумни крадливи политици и унищожение, съсипия в изобилие....
Vagro, комплименти!!! Ударил си десетката за дейността и "възможностите" на онова подобие на Директор на ДКТ. Тя, освен да си придава важност, да командорчи, да ви изпраща безмислени турнета, за да не пречите на бившия й съпруг да глупее и на софиянци да почиват - е кръгла НУЛА. Дано прогледа Вежди Рашидов и прочете написаното /нали той е "Културния министър"??/ колко бързо тя се разведе със съпруга си, за да не е в конфликт на интереси. Ха,ха,ха!!! Кой ли ще повярва? живеят под един покрив, надпиват се заедно, спят под една завивка, но по закон вече не са съпрузи...Да им имам наглостта. Апелирам и към КАТ - ако автобусът, както твърди шофьорът ви, е без спирачки - това е превозно средство УБИЕЦ...
цитирай
2. анонимен - пич спасявай се.....
31.10.2009 10:04
Познавам те от Младежкия дом. Имаш талант и възможности, така че бягай бързо... На тази сме и сърбали невежеството и злобата в Областната управа.
Отдъхнахме си като разбрахме, че с дупе и пари, стана депутатка от "квотата на татка Симеон"....
цитирай
3. анонимен - УЖАААААААС!!!
31.10.2009 10:10
УФ,много гадно!Време е този народ да прогледне и да премахне всичката мръсна сган от тая страна.Сими
цитирай
4. анонимен - Да ...картинката е същата
31.10.2009 10:13
Ега ти Директорката. Ясно тя нее наясно - как се печелят пари и приятели.
Брато, да ти кажа, да не си посмял да й посветиш стих или песен... Ще забравя,че те познавам....
цитирай
5. анонимен - za sujalenie tova ne e "sun.......v esenna no6t"
31.10.2009 10:30
Vasko,brat4e bolkata e tazi koiato ni kara da use6tame ,4e o6te sme jivi.Poniakoga ti se 4udqotkude taia energiq i sili vse da produljava6........za koeto ti svalqm 6apka i se radvam za silnata bojia iskra u teb!
Ne spirai....pi6i,misli,suzadvai.....no ne zabraviai ,4e direktorkata e vajen faktor v jivota na vsi4ki vi .Tia e silata i me4ut......za6toto znae6 , 4e horata makar i razvedeni/tova e druga tema/sa silni kogato ima koi da im mul4i kato vas...........taka e Vasko ......ako e ostanalo ne6to v teatura koeto ne sa prodali.....togava go zapalete da se sgreete....ili moje bi tiah.....i si slojete maski ,4e 6te miri6e......derzai Vasko i se nadqvai bate Boiko da se zapoznae s delata i na tezi personi....pipalata im sa dulgi.......no ti ne se otkazvai ! Ima koi da 4ete za mukata i stradaniqta Vi........i jitie i bitie ima koi da ve napi6e ...stiga da oceleete...........4estit den na gotva4a .......ako ima kakvo da si sgotvite!
цитирай
6. vagro - Анонимен 1
31.10.2009 10:33
Анонимен 1, благодаря ти за съпричастността! За пародията с „конфликта на интереси” на (бившето вече) Семейство Иванови думи нямам. Жалка и грозна картина :((( Всички им се смеят и ги подиграват, но явно това най-малко им пречи. Важното е да вървят „проектите”, когато ги гарантираш с „гръб” – Държавна Институция!
Относно автобуса-камикадзе, поти нищо не разбирам, но ми обясниха, че когато червената лампа свети на таблото, това значи, че спирачките са с дефект и няма електроника. А как се тресе предницата при спиране! Затова шофьора не смее да се доближи близо до друга кола, защото шанса да я отнесем е огромен :(((
цитирай
7. vagro - Анонимен 2
31.10.2009 10:38
Анонимен 2, бях дори забравил, че нашата „шефка” беше зам.областен и дори Депутат!?!?!??! Хахахаха, благодаря ти, че ми напомни :)))
цитирай
8. vagro - Simi - 3
31.10.2009 10:45
Сими, ти им знаеш номерата и защо те изгониха от Театъра! Назначиха те за осветител, а те караха да им цепиш дърва за къщата в Синаговци :((( Ти логично отказа и за „наказание” не ти продължиха договора. И не си само ти ...
цитирай
9. vagro - Анонимен 4
31.10.2009 10:59
Анонимен 4, какви стихове, какви 50 стотинки? Няма изобщо да се занимавам и без това така са я награбили с дела и разследвания, че ако има поне малко справедливост в тази Държава, скоро ще й „посветят” килия във „врачанския”!
цитирай
10. vagro - Анонимен 5
31.10.2009 11:13
Ники (познах те по „латинския”...хахаха), то сили и енергия вече не останахa почти. Изхабиха ме тотално за съжаление :((( За „пипалата” си много прав! Дано успея скоро да се отскубна от този Октопод!
А за „деня на готвача” мен не ме търси. Спрял съм яденето докато си избия личните пари, който дадох да спя в оня мухъл в Ямбол. Сега 10 дена пости поне. Но за сметка на това каква кръшна фигура ще реализирам, не е истина :)))
цитирай
11. miralyub - Верно ли цепите дърва на шефката ...
31.10.2009 14:39
Верно ли цепите дърва на шефката си???
Егати робовладелците дето си имаме във Видин!!!
цитирай
12. vagro - miralyub
31.10.2009 15:39
Някой цепят :))) Други правят туршии, трети ремонти ... всеки се „включва” кой с каквото го „помолят” :)))
цитирай
13. анонимен - p-ff
31.10.2009 18:44
Такаааааааааа значи , има няма и пак се въртиме около ТРИФОНОВА без плет,( разбирай без зъби ).Абе ами нали имаше инт.връзка с жена....ЖОРКАТА ( с брада ,ама го мързи ) преди известно време го видях в КАТ - Видин да сменява собственоста на автомобил МЕРЦЕДЕС - черен,имало търг обявен от жената без плет и се явил само той и го спечелил.:)))) За 1800 лв. 1996 г с клима ,ебати цената къде го има това бре ,ЖОРО с брада ,ама те мързи.Че спят заедно спят ,ама с каски ,че скоро май ще падне задна стена на къщата им, намираща се на 123 метра от автогарата.РАЗКАЖИ за измамата на ''куклите ''номера с водата и после на пазара в Сърбия,а ? Знаеш ли го ?Май ПЕПИ -светлинката ще вземе ''дървото'' ( разбирай уволнен) ама е БОЛЕН, щото човека го е страх да отиде на работа за да не го ИЗХУЯРАТ -( ДА МЕ ИЗВИНИТЕ ),щото е ГЕРБАДЖИЯ,а жената без плет е ЦАРИСТКА в едно с М.Дончефф.И наче град Ямбол не е лош , ама е скапан като човека с брада ,ама го мързи и жената без плет........айде успех на тези които четат и се смят......
цитирай
14. vagro - p-ff :)
31.10.2009 19:34
Петрофф, ти ме застреля :)))
Аз „Шифъра на Леонардо” по-лесно го разгадах :)))
Баси, колко си навътре в нещата! Да не си летописец и биограф на „бившето” семейство???
На мен лично не ми се занимава с интриги. Писнало ми е ...
Щом като ме обиждат и унижават, значи не ме заслужават!
Vaya Con Dios ...
цитирай
15. kapricia - :о)))
31.10.2009 19:43
То и твойта Директорка като и всички останали на тези институции във Видин. Все едно от калъп са вадени. Ако беше жив, Джефри Чосър щеше да си умре от кеф - що материал за нови творби! Не я познавам твоята, ама така, както я описваш, все ми напомня за моята бивша. Всеки път, когато някой се опитва да й налее малко акъл, тя заявява, че се уронва престижа на институцията. Кога станаха такива институции не можах да разбера.
..............
Ама да ти кажа, тия върколашки лапички са просто невероятни! Ще си поръчам едни такива за вкъщи. Много ме радват! :о)))
цитирай
16. vagro - kapricia
31.10.2009 21:36
Вале, пантофите – върколаци ... струват 13,50 лева и бяха единственото свястно нещо в МОЛ-а на Ямбол. Имаше само в тези 2 разцветки ... за момченца и момиченца :)))
Като нищо другата седмица може пак да ни засилят натам и ако не съм се самоубил (или загинал с буса на път за Пазарджик) ще ти взема едни :)))
цитирай
17. анонимен - Това, което си написал...
01.11.2009 07:59
ми звучи като от времето на робовладелския строй...Ако имате във Видин комисия по Дискриминацията - създай им работа... Ако не знаеш- всеки колектив по препоръка на синдикатите има "Етичен кодекс" и комисия...Потърси такава към Министерството на Културата, ако на шефката ти "НЯКОЙ" не е много задължен... Дано не те прецакат, а да и видят сметките и Европейските проекти - дали са за благото на театъра или за нейния търбух....
цитирай
18. kapricia - анонимен 17,
01.11.2009 10:34
принципно си прав. Обаче...
Нали се сещаш, че винаги има едно обаче. Ако се стигне до комисии, се иска поне част от останалите служители да потвърдят, че лудия шеф е наистина луд, а това във Видин е точно толкова вероятно да се случи, колкото и на площада пред Общината да кацне кораба "Ентърпрайс". Никой няма да посмее да се обади. Всеки си пази столчето и гледа да издрапе още някоя годинка стаж.
цитирай
19. vagro - 18.kapricia
01.11.2009 12:13
Вале, аз не разчитам, а и не искам никой колега да ме подкрепя! Просто се махам и това е. Досега търпях, защото не ми навлизаха в личното пространство, но след като вече не е така ... край. Всъщност това е една агонизираща културна институция, както всичко във Видин. До няколко месеца ще е изчезнала под някаква форма и затова по-добре да напусна кораба първи. Още повече, че финансово ме третират, като последната халка на веригата. Дори след чистачката :))) Което си е тръпка по някакъв начин :)))
цитирай
20. kapricia - :о))))
01.11.2009 13:15
Говори ми ти на мен за агонизираща "културна" институция! :о))) Аз защо според теб насред финансовата криза реших, че е време да ме отвее вятъра на промяната? Прав си - във Видин всичко е на доизживяване. Но проблемът не е в институцията. Проблемът е, че по правило тези места са се превърнали в египетски гробници, в които са погребани някакви мумии, които нямат никакво намерение и желание да се махнат или да се променят.
(По темата съм си запланувала някой ден да напиша книга за видинските институции. "Параграф 22" ще бледнее пред това.) :о)))
цитирай
21. анонимен - От побъркани стои далече...
01.11.2009 15:32
Така ме учеше баба..А тя Павлинка-мърлинка /все с мазна коса/ е голяма комплесарка. Грам талант и артистизъм не притежава и просто ти завижда. Не й се връзвай, а е прецакай и остави да си сърба гнусната попара...
цитирай
22. lubima - елллхубаво, разбирам, че не си о...
10.11.2009 19:10
елллхубаво, разбирам, че не си останал очарован от командировката си в родния ми град...общественна тайна е че всички по-малки градове са в този вид...но защо пък така грубо?...
цитирай
23. анонимен - Време беше
19.11.2009 20:42
Браво Васкони! Една птичка - пролет не прави! Крайно време беше да се събидите всички от този летаргичен сън и да сложим край на империята Иванови! То бива, бива, но те наистина се уляха. Уволниха всички "неудобни", всички които не ги слушкаха и надигаха глава. Та чии е девиза "Наведена главица сабя не я сече" - на споменатия от теб брадат мързеливец, пропуснал си да напишеш и смърдящ....всъщност не зная, тази година може и да е е къпал.
Некадърниците вън! Корумпираните - вън! Бездарниците - вън!
Хайде всяка жаба да си знае гьола, всеки да сърба това, което е надробил.

С ВАС СЪМ!!!!!
цитирай
24. анонимен - продължение....от предишния анонимен, който излиза от анонимност
19.11.2009 20:56
Всъщност пропуснах напиша коя съм, защото не желая да съм анонимна. Та аз съм КОРНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА КАМЕНОВА за всички от бранша е ясно коя съм.
Пропуснах да напиша за "многоуважаваната" директорка.... която не пада по долу от брадатия миризлив мързеливец, само дето е по-работлива от него и то не за друго, а защото е и по-алчна. Колкото повече работиш, колкото на по сладък пост си - толкова повечко кинти....А как стана депутатка?.....Много ми се ще някой запознат да напише нещо по въпроса....
То тази женица за какво ли става, ааааааааа.....сетих се нещо, ама вече и за това като че ли не става....
Всъщност мога да говоря много, но искам трибуна, искам всички да разкажем, всичко което знаем за тези двама....не зная дори дори как да ги нарека...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4773839
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031