Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2010 12:16 - Последното кино в моя живот
Автор: vagro Категория: Видео   
Прочетен: 3039 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Честно си признавам, не бях ходил на кино около 15 години. След инвазията на видеотеките, пиратските филми по кабелните телевизии и DivX-формата от Интернет, тотално реших да икономисвам от кино за други по-полезни неща ...

 

 За тези 15 години се случиха доста глупости. Киното еволюира, но аз му пропуснах еволюцията. За добро или за лошо. Гледах си DVD-та на хубавия монитор и хич не ми дремеше за 3D-цайси, долби-изгъзици и мазни пуканки.

 

 Спомените са романтичните соц-кино-салони и индианските филми с Гойко Митич в комплект с напращели кръшни девойки на съседната седалка, ме топлеха в дългите студени нощи. Но .....

 

 Всичко се срути вчера, когато крака ми прекрачи, „човешкият мравуняк”, наречен МОЛ-а на „Стамболийски”. Цел на Мисията – ходене за първи път на кино от времето когато „Радка Пиратка” уби всяка естетика по родните ни ширини :(((

 

 След като брутално бях ограбен за билет с цената на прилична сметка в рок-клуб, като най-големия балък се набутах в „камерата за изтезания” и минути по-късно жестоко проклинах лекомислието си.

 

 Мамка му, това ли било съвременното гледане на кино???

  Още съм в шок и със зверски болки в черепната кутия. Звукът който се вряза в тъпанчетата ми за вечни времена, просто ме осакати.

 

 Не ме разбирайте погрешно. Почти цял живот съм работил по дискотеки и клубове, ходил съм на стотици рок-концерти на бесни групи с мощен звук. Ушите ми са тренирани за зверски децибели. Но идиотизма, който ме смаза вчера си е жива слухова атомна бомба.

 

  Звукът в „Синема Сити” е „чалга-диария”. Така криви, че ти обръща далака и ти връзва червата на морски възел.

  Повярвайте ми, Идиоти от „Синема Сити”, силното на макс не значи качество!!!

 

 Както не значи качество и картина в пъти по-размазана от първите епизоди на „На всеки километър”! Да ви пикая на съраунда и модерните прожекционни апаратури!

 

 На 20-тата минута вече си натъпках ушите с пуканки. Бях на ръба да си тръгна, ама от чист инат и яд за загубената си седмична сума за храна, останах до края.

 

 Беше кошмарно! Тътените ме вкараха в апокалиптичен главобол. Корема ми вибрираше, като във въздушна яма, пълна с развалени облаци. Дузина „юноши бледи” около мен си говореха по GSM-и или джиткаха мощни чат-серии от SMS-и. Дисплеите превръщаха залата в баладичната част от лайв на „Скорпиънс”. Ха, иди се „потопи в магията на филма”!

 

  А пък самия филм, к’во дърво беше! Не ми се говори!

 Ако сте разумни, най-добре не гледайте „Човекът-вълк” с Антъни Хопкинс. Видео-клипът на „Трилър” на Майкъл Джексън е далеч по-ефектен, а е правен преди има-няма 30 години.

 

 Проклет да е „Откривателя на МОЛ-а”, който и да е той!

Забелязали ли сте, горките хорица, живеещи срещу огромния външен екран на „Синемата”, как са си блиндирали в черно прозорците, за да не ослепеят нощем? Говори се, че масово си продават дори новите апартаменти, за да се избавят от този АД. Но от децибелите спасение няма. Ако спреш с кола на светофар около „МОЛ-а”, автомобила леко започва да подскача, като в клип на Снуп Дог.

 

 Сигурен съм на 200 %, че силата на звука в кината е поне 2-3 пъти над допустимата норма. Сигурен съм, че може да убие Динозавър дори, а това е ПРОСТОТИЯ. Силното е яко! Като на сватба :((( Дай до дупка!

 

 Отсега ви казвам. „Аватар” ще го гледам на мп4-ка в екран с размерите на кибритена кутия и със сигурност ще го възприема много по-добре, отколкото в „камерите на смъртта” от концлагерите на МОЛ-а.

 

 Сбогом, „синема-идиоти”! Предпочитам си здравето!

 Това беше последното кино в моя живот!

image



Тагове:   моя,


Гласувай:
5



1. анонимен - А така...
04.03.2010 15:27
Бе да си призная и аз за 1 път отидох на това модерно кино, не защото исках, а защото нямаше как да откажа на момата, че пак щеше да ми се разсърди,че не излизам с нея........
Та... гледахме Аватар на 3д-то на Стамболийски. Колко пари се дадоха за билети е исках и да чуя. Взе и пуканки - от големите. Пак не исках да чуя колко струват. Тя плати всичко.
И аз влизам вътре, и гледам някви кат бръмбари с тия очила и залепени до големия екран, тъпчещи и пиещи какво ли не. Звукът верно по едно време щеше да ме накара да повърна и малкото погълнати пуканки. Очилата ги бях свалил почти през половината филм, понеже някакси ми беше чуждо и неестетично за мойто безупречно зрение да слагам допълнителни приспособления, ама то пък без тях размазано и заболяващо главата още повече.
Субтитрите се прожектираха от отделна камера и сякаш бяха потънали някъде навътре в екрана.... гледах и се чудех що за high tech е това.
Направи ми впечатление, че имаше много малки деца в салона.
На излизане попитах момата: Абе на мен ми се преобърна всичко вътре, а на тия деца тоя звук как им се отразява на тъпанчетата?
Отговорих си сам: Че те почти 24 часа са със слушалки на ушите, било то от телефони или плеъри и явно не осъзнават, че след 20 години слухът им ще е нужен, а на родителите им па хич не им дреме за граници на децибели и т.н.
Не ми хареса, определено!!!

В заключение: тия новите технологии май вместо да са ни от полза ще ни вредят все повече и повече. Ще изкривяват естественото в нас и ще ни карат да си мислим,че сме безсмъртни, а всъщност намаляват живота ни драстично!!!

Поздрави,
Мартин
цитирай
2. vagro - Marti
04.03.2010 17:26
Абсолютно си прав! Това с "новото кино" е Апокалипсис :(((
цитирай
3. анонимен - I kakva e poukata????
04.03.2010 22:53
Na prexvaleni iagodi s goliama kochica ne xodi....
цитирай
4. menyanthe - На мен пък специално, като ходих на ...
05.03.2010 00:55
На мен пък специално, като ходих на 3д Аватар, това, което не ми хареса, бяха субтитрите. Нашите хора не се бяха постарали да ги направят 3д като филма и през очилата човек трябваше да ги гледа размазани...
цитирай
5. eien - Сега се замислям, че нито веднъж не съм видяла в токийските киносалони ученици,
05.03.2010 04:21
може би защото ходя вечер от 7...или билетът им е скъп.../9 долара е един, платих го днес, сряда/.
Приятно и отпускащо е, освен изборът на добър филм...другото е добре.
Българските деца и техните мами и татковци, които са по на 30-35 години, нямат Вашата база за сравнения и смятат, че в децибалите е истината. Издънване на звука - докрай , кефене докрай! Това са научили, това учат поколението си. Уви!
цитирай
6. jivi93 - Хубава статия
12.03.2010 10:55
Много добре описано. И аз се чудя кому е нужен този безумно силен звук в кината. Миналата седмица гледах в МОЛ-Варна "Алиса в Страната на чудесата 3D" и се смаях, че десетки родители бяха довели дечица на по 2-3 годинки, а филма изобщо не е за деца. Приказка е, но е за поне 10-12 годишни. А да не говорим какво издевателство е над зрението и слуха на когото и да било.
Скоро четох, че вече продават 3D телевизори в комплект с два чифта очила. Сигурно след време пътните знаци, табелите по улиците и всичко, което може да се гледа е на 3D екрани и трябва да ходим с очила като буболечки :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4777046
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031