Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2008 15:24 - Докога Белия Дом ще тъне в мръсотия?
Автор: vagro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1613 Коментари: 4 Гласове:
0



   В моя град не достигат лудниците, Скъпи Приятели! Сигурен съм, че и в много други градове е така. Честно ви казвам ... закъсали сме го сериозно. А нуждите са все по-големи. От ден на ден расте необходимостта от „чичковците с белите престилки”, лансиращи фешън-вълната на усмирителните ризи с многооооооооооо дългите ръкави.

 

 Примери десетки ... дори стотици:

 

 *** Млад зам.кмет крачи бодро по улиците, говори си сам и дори ръкомаха!

 

 *** Баба държи за ръка невръстното си внуче и с патос му чете текстовете на облепените некролози по стълбовете!?!?!?!?

 

 *** Едва кретащ старец по джапанки, марширува лакиран с крещящочервен лак върху ноктите на краката!

 

 *** Трио от дебели лелки (порода mature) хванати за ръце, пеят чалга-хит в „сърцето” на градския парк!

 

 *** Странстващ трубадур с една-единствена струна на китарата, пее с часове фразата „лимонада – оранжада” пред снобарско заведение в центъра!

 

 *** Старец се души със собствените си ръце в градската градина и крещи: „Ще те удуша, беееееее!”!

 

 *** Циганин-пънкар с оранжев гребен на главата и татуиран пречупен кръст !?!?!?! на рамото обикаля тържествено летните кръчмички!

 

 *** Екс-ПиАр-ка на кмета с часове говори на сръбски по мобилен телефон ... без сим-карта и батерия в него!

 

 *** Тотално неуспяла кандидат-актриса, прави куклен театър за децата по самодейна местна телевизия, разказвайки баснята за „лястовица и врана”, чрез кукли на прасе и куче!?!?!?!?!?!!?

 

   Но стига толкова! Това са просто случайни ежедневни примерчета. Личните ми фаворити са сред колегите ми. Там е морето на шизофренията (и простотията). Психиатричното падение на една провинциална културна единица. От 25 човека личен състав, приблизително 5 или 6 все още са със здрав разсъдък ... но не се знае докога!

 

 Ако се наема да правя портретна дисекция на лудите, ще ми трябват месеци и редове надхвърлящи многократно онези във „Война и мир”. Затова (с голям кеф), ще се спра единствено на най-низшото микронче във хахавелната верига ... нашата Чистачка!!!

 

 Става дума за половинвековна блондинка-камикадзе, която без да й мигне окото, напада директно с метла или лопата, кротък актьор, осмелил се да отбележи, че по сцената се мотаят неизметени стъкла, пирони, трески и ... изпражнения от мамути (художествено казано)!

 

 Обикновено нашата хигиенистка е облечена изцяло в бяло. Ако се наложи да примете нещо, прави го с преметната през рамото луксозна бяла дамска чантичка. За да не се изцапа и претовари, преди време се стигаше до безумната ситуация, бившия директор да изхвърля кошчетата и пепелниците!?!?! ... и дори да е възмутен, че „притесняваме жената”!?!?!?!?!?

 

 Но това не са най-страшните неща. Най-плашещи са нейните разкази. Първо не ги приемахме на сериозно ... като онази история, че е присъствала на „световен конгрес на чистачките в ЮЕсЕй” в компанията на Роналд Рейгън!?!?!? Нищо, че въпросния „конгрес” се провел доста години след смъртта на Рейгън! Приехме го, като моментно „залепване на релето” ... и толкова!

 

 Да, обаче в края на миналата година, нещата определено започнаха да излизат от всякакъв контрол. Първо нашата „леко странна” чистачка на щат, ни събра и със сериозен тон ни заяви, че са й се обадили от Вашингтон и лично президента Джордж Буш я кани на работа да чисти Белия Дом. (А аз се чудех, защо тя от години ходи облечена изцяло в бяло!!!).

 

 Една-две седмици по-късно отново лично президента Буш и изпрати чек за 10 000 $, за да се придвижи до Щатите. В този период бялата ни хигиенистка наистина размахваше някакво подобие на чек, почти през ден пред ошашавените ни погледи.

 

 В първите дни на 2008-ма, работата обаче зацикли. Джордж Буш звънеше през ден на нашата чистачка, защото Белия Дом явно вече тънеше в чудовищна мръсотия, но тя така и не тръгваше към Америка. Версиите бяха безкрай! Първо не я пуснали за интервю в посолството. После се оказало, че не знае една дума на „американски”. Явно Буш се е проявил като мега-пич и когато е звънял са си бъбрели на български или на втория й майчин език – влашкия.

 

 В началото на месец април на президента Буш му писна ... и се отказа. Може би след  половингодишно чакане, се е наложило все пак някой да хигиенизира Белия Дом, за да не го прекръстят на Сивокафевия Дом. Но това не сложи край на „звездната кариера” на нашата Чистачка. Оказа се, че поредния Световен Конгрес на Чистачките се провежда в съседна Гърция, а може ли Световен форум на хигиенистките без нашата???

 

 Та, взе си седмица отпуска тя и пое към Гърция, цялата в бяло, разбира се! Върна се тиха и сериозна, без да отвори и думичка повече за Световни Конгреси на почистващи персонали. Вече два месеца е мирна и незабележима. Кротко си решава кръстословици по цял ден в неизменния си бял тоалет. Определено е в „усмирена” фаза.

 

 Обаче!!! Слънцето вече здраво напича тези дни, много скоро температурите ще минат 35 градуса и тогава горко ни. Със сигурност „релето” ще залепне отново и ... всичко отначало! А лудниците тук липсват ... и проблема си е доста сериозен:(((



Тагове:   дом,   мръсотия,


Гласувай:
0



1. miralyub - обади се в психодиспансера на пл...
20.06.2008 15:32
обади се в психодиспансера на площада - високата кметска сграда - пл. "Бдинци"2 - да си ги приберат- там има още свободни стаи:)))))
а за експиарката още ли я държи лудостта ? това вече 4 години, лелеле....
цитирай
2. анонимен - Liona
20.06.2008 15:34
Слънцееее, слънцеее... Ти не рабра ли, че в нашата свидна родина е така...
Впрочем направо ми четеш мислите последните дни, съвсем наскоро си мислех, че нямаме нужда от ново правителство, те са си много добре, то трябва акъл, за да можеш да крадеш като тях... На нас ни трябват мнооого нови и нови и големи лудници, с високи стени, с електрически мержи и още повече психиатри с шокови палки... Това е, няма оправия иначе! И апропо - ако тези примерчета сладки, които токровено ме разсмяха, ти се виждат някак брутални - ела в София, попътувай една седмица само с мен до работа и обратно с градския транспорт по час и половина и пак ще си говорим...!
цитирай
3. анонимен - Не знам за вас, но след този разказ си ...
20.06.2008 16:21
Не знам за вас, но след този разказ си чакам описанието на другите ти колеги.
Dezi
цитирай
4. soho - Оффф, ужас
23.06.2008 14:34
Положението е доста стряскащо и май не е много смешно...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4790588
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930