Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2009 09:34 - Клошариада
Автор: vagro Категория: Други   
Прочетен: 4853 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Клошариада

 

   Знам, че звучи малко извратено, но често обичам да „воайорствам” ... Контейнерите за Боклук около моя блок. Уверявам Ви, има какво да се види. Те водят свой собствен (миризлив) живот и постоянно около тях нещо се случва. Те определено са една малка, но задължителна ърбън-единица, без която не може. Личният ми визуален достъп е върху три посоки: запад, юг и изток. Може да се каже дори, че съм доста вещ в риалити-сериала „Trashwatcher”.

 

 Виждал съм забележителни неща, като обиграна банда от две кучета и три котки, действащи в желязна комбина ... Котките влизат в контейнера и с дружни усилия измъкват по нещо от там, после го добутват до чакащите отдолу песове, а в замяна получават „охрана” от набезите на други „кучешки групировки”.

 

 Но в този материал, няма да се спирам на контейнерния „енимъл планет”, а на калената „Армия на Клошарите”. Тук не става дума САМО за онези бездомници-камикадзета, спящи на открито и живеещи кратко. Съвсем НЕ! Те дори са изчезваща порода в „моя район”. Става дума за далеч по-многобройната група от бивши учители, инженери и други пенсионирани държавни служители. Те са що-годе спретнати, карат ретро-велосипеди с пластмасова щайга на багажника и имат дори специализирани уреди за „дисекция” на контейнерите за смет.

 

 Някои са вежливи. Дори поздравяват сърдечно своите „колеги” и се осведомяват до каква степен са преровени кофите в съседния квартал, например. Други са зли. Правят скандали и се карат, ако някой „гастрольор” им навлезе в Територията. Има и „подредени”. След като изнесат съдържанието и си харесат „плячката”, после прилежно връщат останалите боклуци обратно в контейнера. Но има и „разпилени замърсители”, оставящи (след пазаруване) всичко да се премята по тротоара с дни. Тези са за отстрел, но все още „Ловът на Клошари” не е официално разрешен по нашите земи.

 

   Големият „траш-бизнес”, най-върви в събота и неделя. Weekend-а е много силен откъм смет, период. Всеки си е в къщи, чисти и яде здраво, а фирмите по чистота не се мяркат никакви. Това е Рая на Клошарите. Като бракониери в дивечово стопанство без горски надзирател са. Контейнерите са заредени до горе и са си направо МОЛ отвсякъде. Те примамват „специалистите”. Цари нещо като национална Промоция.

 Боклукът се проверява по няколко пъти на ден, а конкуренцията в почивните дни е повече от жестока. Някои си водят и помощници. Те обикновено са в по-крехка възраст ... и просто учат Занаят. Определено е полезно с оглед накъде се е запътила Родината.

 

 Най-онеправдани са зелените, жълтите и сините контейнери за разделно събиране на отпадъци. В тях почти никой нищо не слага и съответно никой уважаващ себе си Клошар-Ветеран, не ги поглежда. Те са нещо, като лъскав денс-клуб в който никой не влиза, заради гадна музика и надути цени. Нашенските „трашъри” са Ретро и не им пука за шарена пластмаса. Те си тарашът мазните железни (хеви метъл) контейнери.

 

   Преди време една моя „боклукчийска пеленгация”, беше смразяваща и доста зловеща. Още ми се гади:((( ..... Една котка закусваше с „нещо” до Контейнер Номер 3 – Южно Изложение пред блока ми. Налетя й на всичко решена бабка. Тя с ритник фалцово елиминира котката, наведе се, взе и „закуската” и лакомо започна да я дъвче:(((((

 На Европейците – Честито!

 

 Скоро (надявам се) Нашата Армия закоравели Клошари-Ветерани, ще гастролира и при Вас и ще се смеси със жалките Ви „траш-аматьори”! Голямото европейско „Траш-Турне” се подготвя. Само дето в него няма да звучи бесен „траш метъл”. А само как би паснал тематично .....


Даже успях да снимам бабката-камикадзе :(((

image




Гласувай:
0



1. miralyub - Васко, четох, че в София нещо поч...
12.02.2009 09:45
Васко, четох,че в София нещо почистващата фирма Волф ще си дига контейнерите- пренасочи нашите клошари там - кажи им че има тотална разпродажба на открито:)))))))))))))))))
цитирай
2. vagro - :)
12.02.2009 09:49
Нашите Клошари - Най-добрите Клошари! :)
Да претворим в дела заветите на Общината! :)))
цитирай
3. roga8coltd - Тъжна, повсеместна и доста пока...
12.02.2009 09:51
Тъжна, повсеместна и доста показателна картинка :(. Поздравления за поста, поне едни човек да подсети за тази обичайна страна от нашето ежедневие.
цитирай
4. miralyub - напред! таз година клошар! до...
12.02.2009 09:52
напред!
таз година клошар! догодина бизнесмен!:)))))))))))).
цитирай
5. vagro - krase
12.02.2009 09:56
Аз съм само Интернет-клошар! Събирам си разни боклуци из Интернет!
За бизнесмен не ставам!
цитирай
6. soho - Не можах да усетя насторението ти, ...
12.02.2009 09:56
Не можах да усетя насторението ти, но не ми се струва смешно. За жалост на някои хора това им е единственото препитание. И затова когато решавам да изхвърля например дрехи - винаги ги изпирам, подреждам и ги слагам отстрани.
цитирай
7. vagro - roqa8
12.02.2009 09:58
Благодаря ти!
То вярно, че с постове в блогове едва ли нещо ще се промени, ама поне така ми олеква от мизерните гледки!
Респект!
цитирай
8. vagro - Soho
12.02.2009 10:00
Не си единствена!
Повечето нормални също го правим!
А настроението ми е приповдигнато Армагедонно:)
цитирай
9. gothic - Има ли как това да се метне на сайта на ...
12.02.2009 11:53
Има ли как това да се метне на сайта на Министерския съвет и Президентството? Извинявам се за главните букви, ама ме мързи да ги променям...:)))
цитирай
10. vagro - gothic
12.02.2009 12:31
Готик, не бива така:)
Защо да притеснявам Министерски Съвети?:) Нищо не са ми направили ... най-вече добро:)
След 3 години като ни тресне Метеорита и Мин.съвет и кофите за боклук ще са празни:)
цитирай
11. eien - Вагро, метеорит..хммм..май не,
13.02.2009 07:48
но страхотно земетресение, да! И не в необозримо бъдеще...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4777425
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031