Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2010 10:47 - Бий Хлапето!
Автор: vagro Категория: Други   
Прочетен: 1810 Коментари: 2 Гласове:
2



     Като днес си спомням далечната 1979-та. Беше избрана за Международна Година на Детето. От всичките мега чествания, асамблеи и прояви, най се кефех на факта, че и българската и сръбската (тогава югославска) телевизия, увеличиха почти двойно детските предавания и анимацията в програмите си. Гледахме и се радвахме, като невидели.

 

 Всичко останало беше детски бяс под открито небе, включващ футбол на ента, колелета и прашки, ама не от онези дето девойките сега си ги пъхат .....

Продължава ТУК

image




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - Картинката, която сте подбрал,
01.06.2010 13:06
е страхотна.
Но статията, колкото и да е вярна като обобщение (а всяко обобщение бяга от детайлите, където се крие Дявола или Бога), е наистина в жанра horror. Истината е някъде по средата: и преди, и сега децата са възпитавани от "улицата". Особено от една възраст нататък. Просто "улицата" се промени. Стана консуматорска. На това родителите малко могат да се противопоставят. Защото е тотална политика. А ние всички, живели тоталитаризма под друг чул, сме наясно за извращенията, които могат да се нанесат :)

Та затова: не е точно боят, който ще спаси положението :) А авторитетът: но дали той може да се върне в семейството? Съмнявам се :))) Други са идолите в момента и те се насаждат съзнателно. Защото трябват консуматори: никой вече не ги брои като деца или възрастни. Важното е да се консумира. Пък било то и живот, който още не се е разлистил, защото предварително е бил попарен от ГМО-то на глобалните промени :)

Съжалявам: излезе дълго и тягостно. Това си мисля в момента. И никога не съм съжалила и за момент, когато съм била дете - мое собствено или "чуждо". Винаги е имало защо. И всичите те все още го помнят :))) С благодарност :) (Понякога не, ако слушам собствените ми: Защо ни направи толкова принципни - това не е рецептата за "успех" в този свят:)))

Все пак никой не може да избяга от себе си. И от скелетите си в гардероба. Нашето поколение (на 40-50 годишните) е "виновно", че достатъчно ясно не се възпротиви на "моралните" промени. И ако сме го правили поединично, явно не е достатъчно за създаване на критична маса :)

Мда... Честит празник на Детето! Радвам се, че поне моите деца имаха "детство" !
цитирай
2. bradata87 - и ако си.....
01.06.2010 13:33
и ако останеш дете със старото детство израснал през 90те, пораснал в края им с вяра в тези стари ценности от когато си раждан - последните 15години на строя... сега или си вън от системата, но не привидно вън като тези "деца" по парковете и градинките, а виждаш света как се е превърнал в едно голямо опаки...
Няма да забравя и още не мога да намеря един филм, за да ви го кажа - децата се раждаха дядовци и баби и умираха след като бебето се превърне в пеперуда. Да смисъла на филма беше друг, но сега като го пречупим може би някой ден децата сега ще са деца и тогава намиращи истината си за мястото си тук...
Стана объркано и с две думи - живеещите с това, за което ти говориш вагро или умират сами или убиват това в себе си, другите са далеч под 1% които са намерили хлапето за себе си и са с него за цял живот в опит да създадат истинските стари хлапета, които ще станат хора.
Хубави размисли, прекрасен празник, но защо си чешем само езиците тук - май ние трябва да им покажем къде са игрите и да тичаме с прашки в парка по къси панталони и да играем на стражари и апаши, че тук останахме само апашите на пари или живота ни
http://vbox7.com/play:e2bdb065
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4776559
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031