Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2009 09:14 - Как да си откраднем „Дзифт”?
Автор: vagro Категория: Изкуство   
Прочетен: 2635 Коментари: 5 Гласове:
0



   Първо: Крадем сюжета на филма „Crank” с Джейсън Стейтъм от 2006-та година!

   Второ: Крадем стилово музиката на филма „Kill Bill”!

   Трето: Крадем дузина просташки казармени вицове!

   Четвърто: Крадем типажи от Фелини!

   Пето: Крадем бекграунд от Кустурица!

   Шесто: Крадем монолозите на Филип Марлоу, сътворени от великия Реймънд Чандлър!

   Седмо: Крадем епизоди от поне още 10-12 световни филма, на които ме мързи да се ровя за имената!

 

   ..... смесваме всичко на чернобяла лента ... и готово! Млатим награди, като за световно и смайваме изкудкудякалия Холивуд :((( Поне това е инфото на силно „обективната” ни преса (с извинение)!

 

  Еми, за нас тогава к’во остава? И ние да си го „откраднем” този филм на Торент и поне да знаем, че не сме вътре и материално от целия този „шит”! Крадем, гледаме, псуваме и трием. Поне ако имаме собствено мнение.

 

 Филмът „Дзифт” е супер жалък ... по личната ми преценка! Хич не ми дреме за компетентни журита, масова реклама и касови рекорди за българска филмова продукция. Опитите да изглежда като клип на „Металика” не спасяват проекта. Просто всяка минута от този филм си я гледал в някой друг и се мъчиш да се сетиш кой е той :(((

 

 Единствено актьорите са на ниво, като изключим трагично изкуствената Таня Илиева, която блъска реплики с изразителността на зелена еуглена в критическата, но пък цицките са й свежарки :))) Ааааа! И онова „Носферату” от Биг Брадър 4 ... Цветан! И той е пълна карикатура с един мустак, явно правен от изолирбанд.

 

 И накрая к’во излиза? Че „Модерното Българско Кино”, нито е модерно, нито е българско, нито пък е кино :((( А това да дъвчеш асфалт в годините когато дъвката „Идеал” се превръщаше в култ, си е живо извращение!

 

 Аз този филм не го харесах!



Тагове:   как,   откраднем,   Дзифт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - petroff
02.02.2009 14:25
Прав си за всичко,а така го чаках този ''нов български филм''.А Цецо е такъв батал ,че нямам думи за него ,само как го раздава ''тарикат , а ? Главния артист се справи все пак......П.П. Вагро обърни малко внимание и на скайпа си....:))
цитирай
2. анонимен - X
03.02.2009 10:51
Човече, цепиш мрака ю букюалния смисъл на думата. Всичко написано кореспондира с мнението ми за филмовата индустрия като цяло. За "Дзифт" не говоря, тъй като не съм го гледал. Мнение, сходно на твоето се оформи у мен след като гледах "Титаник", а към края вече мислех за "Корабът пътува" на Фелини. Примери бол, някои БГ продукции просто са прекалено очевидни примери.
цитирай
3. анонимен - Изразяваш точно моите мисли, чо...
09.02.2009 12:34
Изразяваш точно моите мисли, човече!
Ето някои от филмите, които не си описал:
- Sin City - няколко сцени, примерно тази с Брус Уилис
- Revolver - Гай Ричи - идеята, че главният герой умира след 1 ден
- Snitch! - цялата идея за диаманта и неговото гонене
- Trainspotting - сцената със slow motion-a след удара
- Snitch! - сцената с удара отново - Брад Пит като се би на боксовия ринг
- Sin City - части от декора
- На всеки километър - сцената с преследването в канала на Перловската река и после сцената в трамвая с пионерчетата
- от един филм на Михалков, сравнително неизвестен, Статски Съветник, е взета и изцяло изкопирана сцената с женската баня

Какво друго да добавя? Секс сцената накрая е напълно излишна и логически необоснована. Главният герой нали умира, бре? Нали плю кръв в болницата и после в банята? /направена със съвременни плочки хихихи/ Откъде намери сили да ибе? Или както се казва - за чукане и погребение се отлага :)
Да не говорим за недомислиците радиоактивна отрова да бъде открита в българска соц лаболатория за 1 час! Е това и най-големият тъпанар трудно би го измислил. На мен за изследване на кръвта ми бяха нужни 3 дни СЕГА, във Военна Болница, със съвременна апаратура... а тогава ... нямам поглед към 60-те, роден съм 67-а, но много добре помня 80-те. Пълен аПсурд да се случи.
Пълен аПсурд е и онзи да мъчи нашия, а шефът му да не знае за това. Това беше просто невъзможно.

Освен това ... използвани са всички "страшни истории", които си разказвахме като малки - епизодът с лайнарката, както и този с отрязаните глави на жените във фризьорския салон са оттам)
Мразя плагиатите! Гърдев е точно като Тарантино, но без парите му. А в Холивуд ще пробие, те са имунизирани от съвест, щом става дума за пари...
цитирай
4. анонимен - гледах го ...
25.02.2009 13:29
не съм виновна! замъкнаха ме!
ужасс...
цитирай
5. анонимен - ruatni
04.03.2009 19:12
Съгласен съм с негативните мнения, макар и не от гледната точка плагагиатство/копиране (де да го беше направил както трябва). Направо пействам коментара си, който направих под статията за филма в e-vestnik.bg:

След като виждам толкова много положителни отзиви за този филм, и то от хора, които владеят правописа, то аз собственоръчно и доброволно се признавам за умствено изостанал. Този филм отмени всякаква нужда от тестове. Освен това съм и некултурен (това не следва изрично от горното, материята е малко неясна), защото моите представи за изкуство, било то малко или голямо са други. Какъв Тарантино, какви пет лева? Екранизирането на автор, който страда от онзи симптом - никога не съм помнел точно как се казва - при който не можеш да се сдържиш да не използваш нецензурни думи на обществени места, не разбирам как се свързва с Тарантино (или какъвто и да е друг световно признат режисьор). Значи така се правело култово кино - един чичко с хипнотичен глас чете книгата зад кадър, а ти като режисьор се стремиш да изобразиш казаното максимално детайлно. И успяваш! Има понякога хора - на около 13 години, които не могат да разберат защо поезията им не е гениална. Има и такива хора, които непрекъснато се опитват да пишат поезия в проза, вдъхновени от шоуто на Слави Трифонов, или поне от неговите сценаристки достойнства, и смятат, че това е гениално. То се оказа, че наистина било гениално!
Да, ние умствено изостаналите, ако можехме да настигнем останалите, щяхме да се наричаме "умствено изоставащи", един вид - временно. Да, ама не. Винаги съм смятал, че хората, които критикуват начина на преподаване на литература в училищата от типа "Какво е искал да каже авторът", за прави. Винаги съм смятал обаче, че при едно истинско произведение на изкуството авторът винаги е искал да каже нещо и че аз, като литературен лаик, мога и да не мога да напиша критика, в която да го оценя в разгърнат текст, но мога да го разбера, ако ще и интуитивно. Какво е искал да каже авторът на "Дзифт"? Какво е посланието? Жените са зло, а животът няма смисъл? Де да беше така, тогава филмът просто щеше да бъде носител на философия, която не харесвам. Но посредствеността не може да бъде носител на нищо, дори и на нихилизъм. Посредствеността просто е нещо счупено, развалено. Дори вкарването на Явор Дачков и Руши Виденлиев в един оркестър не прави филма по-свеж, защото просто няма нищо общо със самия него. Във филма имало хумор... И с лупа да гледам този филм, не мога да установя наличие на хумор, при наличието тежката претенция, която го изпълва изцяло. Всъщност тя го изгражда. Но какво разбирам аз от хумор. Вярно, че имаше моменти, откровено шеговити като идея (усетих го аз това), но мислех, че те са по вкуса на прототипа на персонажа "Плужека", например, ако има такъв. А то всъщност било забавно. В един смисъл - виц. Но наистина... по нататъшните си разсъждения ще напиша в книга, която сигурен съм ще стане бестселър, защото ще се казва: "Шедьоври през погледа на умствено непълноценен човек".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4774859
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031