Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 22:20 - ИЗПРАЗВАНЕ
Автор: vagro Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3167 Коментари: 4 Гласове:
1



 Ха! Тази вечер случайно в „Гугъл” открих един мой материал от далечната 1999-та година, който мислех за отдавна изгубен, след като американците свалиха първите ми 3 сайта от техни сървъри преди няколко години.

 Изумително, но това което съм написал преди 11 години, не само че е факт към днешна дата, ами дори е надхвърлило прогнозите ми за съдбата на град Видин.

 Край ... следващия сезон на „Ясновидци” ще се пробвам :)))

 

*****

 

Апокалипсис, братя и сестри!

Видин се ИЗПРАЗВА, отвсякъде! И то се ПРАЗНИ, толкова яко, че квичи и стене, като индиански вожд-предател, по време на скопяване върху "кола на мъченията"!

Фактът си е факт, та дрънка!

А разните му там статистици, политици, кибици и други подобни човекопреброители, да си заврат официалните данни много, ама много дълбоко :)))

                        Тук няма вече почти никой! Излезте привечер по светло и се огледайте :-((( Пустош! Сива, потискаща и мазна гледка от футуристичните филми в началото на 80-те години ... Разходете се из Центъра. Вгледайте се в лицата на все по-рядко преминаващите млади хора ... те са ПРАЗНИ! И те са ИЗПРАЗНЕНИ! Няма усмивка, няма блясък, няма свежест ... само гнило безразличие!

              Излезте и в събота. В събота около обяд. След като вмирисаните "рейсове" извозят селендурите в неизвестни посоки. Тогава пристига Тишината!

ТИШИНАТА НА ПОСЛЕДНАТА ЕСЕН ОТ ОТКАЧЕНИЯ 20-ти ВЕК!

             Всичко живо се е скрило и залостило, като мечка-стръвница (вдовица, девица или кметица ... по избор), очакваща маратонски зимен сън. Дори цигани вече няма по улиците на този ИЗПРАЗНЕН град. И те се осъзнаха, че е излишно да бият път, до едно пусто място, толкова притегателно доскоро.

Чак се кефя на стагнацията! Има нещо адски мистично в нея!

ПУСТОШ, ПРОСТОТИЯ, ВОНЯ И МРЪСОТИЯ! Тръпка отвсякъде!

И като капак на всичко - дискотеки. О, простете, за грешната дума, исках да кажа ЧАЛГОТЕКИ :-))) И горди "чалгопускащи недоразумения", наричащи се DJ, сравняващи събирането на стотина "ориенталодебила" със завоюването на "Грами" или "Оскар"...

            А, колко прекрасно беше някога! Когато без кючеци в дискотеките идваха по 500 - 600 души и танцуваха върху това, върху което танцува и целия нормален свят. Но кой тогава е предполагал, че ще настъпят дните на Великото ИЗПРАЗВАНЕ.

         И накрая, съвсем логично, пренасяне в бъдещето ... Да речем - Видин през 2005-тата година. Топлата вода и електричеството са спомени от миналото. Кмет е някой трети братовчед на Кондьо, който пък е президент на страната, която пък официално е обявена за "Башибозушка провинция". По някогашният градски площад, продължават да си се чукат трикраки кучета. Отвсякъде кръжат гарвани :((( , а някъде отдолу, в проходите на градската канализация, като Костенурките Нинджа, се крием НИЕ - оцелелите бойци от съпротивата. Излизаме само нощем, за да търсим плячка ! Жестоко, а?

     Още от сега започвам да събирам оръжие, а иначе - ИЗПРАЗВАНЕТО продължава, братя и сестри!

Да ви е честит видинският Апокалипсис!

 

 

 VaGro_1999

image



Гласувай:
1



1. miralyub - Божеее, защо няма живот на друга ...
02.03.2010 22:26
Божеее, защо няма живот на друга планета, да се местим там:). Тук не става вече...
цитирай
2. vagro - mira
02.03.2010 23:03
Във Видин имаше един клуб "Планета" ... ама не ти препоръчвам да се местиш в него. То тои просъществува само 3-4 месеца де ... и слава богу!
цитирай
3. gothic - Братко, аз съм отдавна в канализ...
03.03.2010 01:01
Братко, аз съм отдавна в канализацията. Нищо че живея в София и все още се намирам (телом) над земята. Разбирам го по всичко. По недоумяващия поглед на шефа ми, когато му задам въпрос, който аз низшия, не би трябвало и да помислям. По недоумяващите погледи на колегите ми, разбрали как съм се проявил. По зомбираните погледи на цървулите в раздрънканите тролеи, които виждат сутрин един над 40-годишен мъж със слушалки на емпетройка в ушите си. И от там очевидно не звучи Слави Учиндолски. Имам още хиляда признака за това че съм долу, но съм сигурен че ги знаеш и ти....
цитирай
4. emil60 - Е, все пак - Бойко Борисов посети Видин! Поне има добри намерения...
03.03.2010 09:07
И дали видя жалката истина за нас и братята от Румъния? Освен всичко друго и един мост май няма да направим...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4776346
Постинги: 1781
Коментари: 2942
Гласове: 10023
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031