Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02 13:52 - ГЕНЕРАЛ СИРСКИ – ТЪРСЕНИЯ „ДОН КИХОТ” ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 184 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.02 15:04


 ГЕНЕРАЛ СИРСКИ – ТЪРСЕНИЯ „ДОН КИХОТ” ?

 

 
image

Този човек е буквално руснак и като визия. Цялото му семейство живее в Русия и всички са активни поддръжници на Путин и руския патриотизъм. Той спкойно може да бъде взет за руски двоен агент, който целенасочено ще унищожава украинската армия. Западното разузнаване е толкова корумпирано, че е много възможно не случайно да постави такъв човек начело.

Той е мразен от военните, което очевидно ще доведе до
различни
саботажи на заповедите му. Генералният му план е объркващ и глупав. Украйна е „преминала“ от настъпателни операции към стратегическа отбрана, каза генерал Александър Сирски пред германската телевизия ZDF в интервю, публикувано във вторник. Той казва, че ще използва пълна отбрана, за да завладее нови територии?

Интервюто е записано няколко дни преди президентът Володимир Зеленски да назначи Сирски за главнокомандващ на украинските въоръжени сили на мястото на уволнения генерал Валери Залужни.

„Войната навлиза в нов етап“, каза Сирски пред ZDF. „Ние преминахме от настъпателни действия към провеждане на отбранителна операция, за да изтощим врага и да му нанесем максимални загуби, използвайки нашите укрепления, нашите технически предимства, безпилотни летателни апарати, средства за радиоелектронна борба, подготвени отбранителни  линии." - добави той.

Може би това би имало смисъл, ако Украйна беше по-голяма държава. Русия обаче е много по-голяма държава. Сегашното население на Украйна днес е вероятно около 20 милиона, а населението на Русия - 150 милиона. Русия има много повече войници, независимо от всичко. Русия може да не бърза да завзема нови територии и просто да изтощи украинците.

Преминаването в отбрана всъщност е признание за поражение. Според Сирски украинските въоръжени сили са прибягнали до използването на въздушни и дори наземни дронове, за да спасяват живота на войниците.

„Предпочитам да напусна поста, но няма да допусна вече загуба на персонал“, каза той пред германското издание. Той заяви, че Русия „не цени“ живота на своите войници, както се вижда от нейните загуби, които са 7-8 пъти по-големи от тези на Украйна - според пропагандата на Киев.

Всички в украинската армия мразеха това поражение при Бахмут и го считаха като масова човешка жертва без особена нужда. Всъщност така и беше. Руснаците спечелиха с много по-малко загуби. И всички загуби, които претърпяха, бяха всъщност куп осъдени убийци и крадци, наети от Вагнер.

В разговора със ZDF Сирски каза, че Украйна трябва да увеличи вътрешното си производство на оръжия и боеприпаси, за да компенсира възможната загуба на външна подкрепа. Генералът също потвърди, че Киев все още счита за основно условие за победа достигането на границите на Украйна от 1991 г.

„Всичко се основава на факта, че трябва да сложим край на войната, като достигнем нашите граници. Други варианти не се разглеждат, защото просто нямаме друг избор“, каза той. „Преминаваме към абсолютна отбранителна стратегия, за да можем да нахлуем в Русия и да превземем огромни части от нейната територия“

Затова го поставиха за началник. Защото  вече не могат да намерят компетентен военен, който да поеме задължението „ние ще върнем Крим“. Това изявление е твърде глупаво и закъсняло, за да е възможно. Не е нужен военен експерт, за да прецени колко невероятно е това. Дори е лишено от смисъл.

Но, като за бъдеща изкупителна жертва – защо не?

 

 

 

 




Гласувай:
3



1. bojinkata - Още един човек на ГРУ на Русия! А з...
15.02 18:59
Още един човек на ГРУ на Русия! А задаваме ли си въпроса защо ФАЩ отказаха да приемат наш Тагаренко, ярък, бесен атлантик и въобще наше момче?!? Може би защото доста време е прекарал под сянката на КГБ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3303636
Постинги: 970
Коментари: 3408
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930