Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2020 14:28 - ВОДАТА ХРАНИ ЖИВАТА ПРИРОДА БЕЗ ДА Е ХРАНА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1244 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 16.10.2020 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„100летие“ –жизнен път, не върви през полета, гори, планнини.През живота си получавамеболки, които с натрупвани през години, десетилетия се превръщат в болести, прекъсват пътя  към целта

100 летие“ , а   защо?! Книгата сочИ , пътната карта на живот,  различна за всеки към общата цел- държава на столетници. Общата формула, приложима за всеки човек- количеството вода за деня- за всеки нов ден  това е определил  Фейредун Батманжелидж : вредата от липсата на достатъчно вода как пречи, защо  причинява болки и болести. Законът на живата природа: растения, животни,  включително и човекът и хората- всички, се появяват, развиват, дават  поколения , като чрез водата генерират енергия. Как се получава? Науката посочва, препоръчва: Тялото ни, състоящо се от 70-75% вода изисква ежедневно вода, равна на 20-30 грама на килограм телесно тегло. Това количество се „разпределя“ на 8 чаши, които се пият 1 чаша Ѕ час преди  закуска, ядене и до 2 чаши 1 Ѕ часа след обед и вечеря Това ви осигурява живот без болки и болести.                                                                                                                    

Недостатъчното количество приета вода тялото    обезводнява, надвишен прием- претоварва сърцето. Когато постъпи в тялото водата е част от кръвта. Когато разтвори клетъчни отпадъци- се отделя през бъбреците; когато регулира телесната температура- през кожата. Човекът, овладял толкова явления, сътворил модерната цивилизация обаче, все още не  обръща нужното внимание на ролята на водата , за здравето на тялото. Поема храна: закуска, обяд, вечеря, а за водата –не знае, дори и това, че без вода загиваме за  дни. Водата в живота на хората е източник  на живот! Защото: Човешката клетка не яде хляб, манджа, супа. Това, което постъпва в стомаха ни се обработва , стига до състав годен за усвояване. Водата разтваря така приготвената храна и я разнася към клетките, като съставна част от кръвта , подава енергията на храната и измива натрупани в клетката боклуци-  затова трябва в стомаха да постъпи достатъчно вода.
  Ето как действа водата, когато постъпи в  стомаха : Водата в кръвта на телесните ни клетки е 75%. Водата в кръвта е 94%, когато носи и кислорода и обработената храна, когато сме пили вода (след ядене!) Ситуация: в междуклетъчните пространства кръвта идваща със 94% към клетките отвън, а вътре в клетките е 75% затова  допускат кръвта да навлиза през клетъчните мембрани- подобно механизма на ВЕЦ и генерира енергия на клетката, на тялото. Излизащата кръв от клетката отмива всякакви отпадъци и така храната, занесена до клетките от кръвта с 94% вода  дава енергия и  осигурява почистване.

 
При недостиг на вода в кръвта, когато храната в стомаха е готова, мозъкът, организатор на физиологичните  процеси на  тялото е принуден да спира водата на едни органи, за да насити кръвопотока с нужната вода. Лишава най първо костите и не само тях. При липсата на вода  6-7 дни организма не може да се справи- тялото загива. Ако не се пие достатъчно вода- тялото е обезводнено (дехидратирано) кръвния поток няма нужния състав от 
94 % вода. Тогава мозъкът повишава кръвното налягане за да осъществи придвижване готовата храна до всяка клетка. Храната  стомаха всеки път , ако не сме пили вода, принудена, защото кръвта няма достатъчно вода, не може тогава  да приеме и разнесе готовата храна- сигнализират клетките  „Глад!“,а  храната в мазнина  се превръща. Мозъкът объркан от  сигнала „глад“- нарежда да продължава приемането на храна, имаме апетит да приемаме още и още- излишна храна  която се трупа, като мазнина-, като тлъстина за тялото.! Ставаме все по дебели, ако всеки  път на тялото си не сме осигурили водата в кръвта, която да пренесе, достави храната до клетките. Ученият Батманжелидж предупреждава: „Спри храната! Не си гладен, а жаден! Пий вода!“ Ако сме пили вода,  кръвта стига до клетките- извършва се природно съобразената процедура за попълване резервите на клетките, отнася със себе си отпадъци от клетките, изхвърля ги предпазва образуване туморни и ракови клетки. Вода в тялото ни  не се складира. Излишното количество изпита вода  затруднява сърцето защото става част от кръвта, от кръвообръщението.  Грешно е както обезводняване, така и пиене големи количества вода (повече от две чаши наведнъж.) Пие се регулярно. Навикът да се пие когато, колкото вода е нужно е спазване на човешката природа. Клетките разчитат  генериране на енергия от ново- приетата храна( супа, салата, плод- те съдържат 60-95% вода) )  донесена до клетките от водата в кръвта. Повтарям: ако няма вода храната от стомаха се складира- превръща се в мазнина! Помислете нали е  уникално: Очевидна истина е, че без вода човек не може да живее, живата природа не може да съществува : Водата „храни“ живата природа- без  да е храна! Не мислим, как затрудняваме мозъка си- регулатора на физиологичните процеси на тялото: Докато мозъка „на пожар“ търси резерви за да изпълни физиологичния процес, мозъкът е затруднен, отклонен от мислите за външните контакти и сме лишени ( не ни идва нищо в ума за външни актуални задачи- получаваме главоболие, стрес, заради недостатъчното количество вода в кръвта: „Окото всичко виж да, но себе си не вижда!“ Водата приемаме, за  маловажна част, въпреки, че е около 70 процента в тялото. Водата е част от урината, от кръвта от потта. Когато отделянето по малко  урина, като пием по малко вода или я  задържаме си при чиняваме подагра. Уточняване тук, сега за всеки: колко вода дневно да пие: Знае колко е теглото на тялото му Плюс, минус! Супер важно! Атома- дава на човечеството атомните централи и атомните бомби. Не винаги човечеството оценява после диците развитието на коли с горивото нефт- замър сени западни градове; прехвърли богатството на Запада в Изтока- там създадоха гигантските стро ежи- градове, лукс, (не и добруване) за населението на Изтока и Запада. Друга тема- има развитие. Здравето на всеки  е огледало за грижата му за себе си. За вредите, които сам си нанася от небрежност.                         

Книгата 100летие“ поставя главния проблем  за българите- здравеопазването- като личен проблем. резултат  на домашното възпитание, което следва незабавно да се допълни с най новото научно откритие на американския доктор Ф Батманжелидж ( от ирански приход ) за предпазването  от болки и болести чрез  правилно пиене на вода- което трябва винаги да е свързано с поемането на храна.  Вече имате обяснение защо дебелото дупе- докарва високо кръвно. Вместо да тичате с години за нови и нови хапчета, срещу високото кръвно ( защото то става все по висока  и нужните хапчета все по силни и скъпи ) опитайте, свалете тлъстините- сега имате средство- правилното пиене на вода. Не почвайте втора порция ядене, защото не сте гладен, а жаден- пийте нужната вода, направете го най полезния навик- да се съобразявате с природата на тялото си.  И за здравето отговорността е лична! На всеки- за себе  Тук повторението, наблягането на фактите е важно  за разбиране. Това е информация в която фактите трябва да се разберат и научат, като песен- наизуст и да се прилагат.  видео: Доктор  Емилова:

 

https://www.youtube.com/watch?v=4H6IyWtMBPQ   

  
http://zdraveto-dar-ot-госпоga.blogspot.com/ Shopov






Гласувай:
8



1. eva666 - стига трупа спам Бабушо
16.10.2020 17:55
Аз съм ходила при доктор Емилова 12 13 год
за да отслабна 5 кг от 58 станах 54 за 10 12 дни
Разбира се след два-три месеца те се възвърнаха
така се нарича този ефект йо-йо
чудиш се, кого да рекламираш тук
за да изкараш 2 лв
ти си нагла шмекерка баба Цецо
цитирай
2. zaw12929 - КАК ПОЗНА ЧЕ СЪМ ШМЕКЕРКА И КАКВО ИСКАШ ОТ МЕН? ЗАЩО Е ТАЗИ ЗЛОБА
16.10.2020 22:17
eva666 написа:
Аз съм ходила при доктор Емилова 12 13 год
за да отслабна 5 кг от 58 станах 54 за 10 12 дни
Разбира се след два-три месеца те се възвърнаха
така се нарича този ефект йо-йо
чудиш се, кого да рекламираш тук
за да изкараш 2 лв
ти си нагла шмекерка баба Цецо


ИЗГЛЕЖДА, ПОЛУЧАВАШ ПО ДВА ЛЕВА ЗА ТЪП КОМЕНТАТ- СЪЖАЛЯВАМ, ЩЕ ИЗТРИВАМ НАГЛИТЕ ПИСАНИЯ И ЩЕ СЕ ЛИШИШ ОТ ДВАТА ЛЕВА
БЕЛИ СА КОСИТЕ МИ, МИСЛИТЕ МИ, ПОСТИНГИТЕ МИ И ТВОЯТА НЕПРЕДИЗВИКАНА АТАКА КЪМ МЕН Е НЕПОЗВОЛЕНА - ТОВА НЕ Е КОМЕНТАР. ВСИЧКО СИ ИМА МЯРКА ИМА ПРАВИЛА BLOG.
НЕ МЕ ПЛАШИ.

ЯВНО СИ ОТ БЛОГ БГ, ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ИЗТРУИЯТ БЛОГА ТИ - ЗАЩОТО СЪМ ПРЕСТЪПНИЦА, НАД 80 ГОДИНИ

ИЗТРИХА МОЯ ВИК ЗА ПОМОЩ. ТЯХНА ПРЕДСТАВИТЕЛКА СИ. ЗА СВЕДЕНИЕ ХОРАТА С ДЕМЕНЦИЯ И СКЛЕРОЗА НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ТЪПОТИИ.

цитирай
3. zaw12929 - СЪОБЩЕНИЕ ОТ БЛОГЪРКАТА С ПОДКРЕПА НА BLOG BG иЗТРИХА МОЯ ВИК ЗА ПОМОЩ!
16.10.2020 22:31
долна мръсна клюкарки (ново)
По цял ден ще разказвам на блога за теб
дърто чудовища

Изпратено: 22:21 От: eva666


НЯМАМ НИЩО СКРИТО! КАКВО ИСКАТЕ ОТ МЕН ВИЕ КОЛЕГИ НА ЕВА666 ОТ БЛОГ БГ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ЩОМ ВИ Е ВЕСЕЛО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208135
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031