Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 19:56 - DJ Retro Fest 2012 - Видин, зае 4-то място в категорията „Най-добро DJ-парти на годината в България”
Автор: vagro Категория: Регионални   
Прочетен: 2111 Коментари: 0 Гласове:
0



 Видинският DJ Retro Fest 2012 от лятото, зае 4-то място в категорията „Най-добро DJ-парти на годината в България” на третите годишни награди за Best DJ & Best Club на България 2012.

 

На церемонията в столичния клуб "Брилянтин", сред над 300 гости от клубния елит в цялата страна, Видин беше представен от четирима от участниците в най-голямото видинско парти през последните 3 години. Там бяха djsupermax (Ники Русиновски), DJ Guta (Димитър Славчев), DJ Iko (Илия Грозданов) и „идеолога” на проявата MC VaGro (Васко Громков).

 

След гласуване на специално създадената за целта страница във фейсбук www.facebook.com/awards.bg, организаторите обявиха кой е получил най-много гласове от клубната публика в страната, и кой е водил най-активно своята кампания за победа в категорията си.

 

В „нашата” категория „Best DJ Party of the Year”, крайното класиране изглежда така:

 

1. Sven Vath @ Cacao Beach -   29.23%

2. Armin Van Buuren @ Solar - 26.38%

3. David Guetta @ Solar -          22.01%

4. DJ Retro Fest Vidin 2012 -    16.96%

5. Camp Sessions -                       5.42%

 

Васко Громков: „При обявяването на наградата, логично леко се разстроих. Макар, предварително да си давахме сметка, че влизаме в тази надпревара, от позицията на пълни аутсайдери, реализирали крупно DJ-парти в най-бедната точка на Европейския Съюз. После обаче, когато излязоха резултатите в проценти, няма как да не се гордеем. Та, ние сме едва на 5 % след партито на DJ Номер 1 в света в момента – Дейвид Гета. Реално, ако съберем хонорарите за участията в България на тримата DJ пред нас, можем да правим издания на DJ Retro Fest Vidin в продължение на поне 30 години напред. И то на супер ниво.

Иначе погледнато, във всички останали 31 категории, българските диджеи се конкурираха между себе си. Само в нашата, ние се борихме срещу трите най-големи и богати звезди в СВЕТА в момента! И много малко не ни достигна в проценти, за да ги победим!”.

 

 

Ники Русиновски:Ами загубихме от "Метрополис", които са от 20 години на сцената, и от един легендарен DJ като Свен Вет - човек, който е сред създателите на модерната денс музика и е започнал през 80-те. На второ и трето място са събития на клуб "Ялта", който също има над 20-годишна история и е в топ-10 класации на най-добрите европейки клубове. А двете им партита са на двамата най-големи световни DJ-еи в последните години и са посетени от няколко десетки хиляди души всяко. След това сме ние - с три пъти по-висок резултат пред най-горещото явление на софийската денс сцена напоследък. Мисля, че никак, никак не е зле. Направихме истинско чудо. Дори и това е немислимо, а всичко друго би било просто невъзможно - в този бизнес има номинирани, които влагат хиляди левове в маркетингови кампании за спечелване на наградата си и зад тях стоят големи български и международни компании, които ги налагат, подпомагат финансово и промотират. А ние... ние сме от Видин:)”.

 

Димитър Славчев: „Може би, най-важният момент на Церемонията за нас, беше, когато водещият обяви името на DJ Retro Fest Vidin. Бях пред сцената сред журналистите от всички национални медии и ги слушах, как си задаваха въпроса „Ама и във Видин ли правят такива неща? Чак да не повярваш!”. Ето това е по-важното, дори и от самата награда. Че за нас се говори.”.

 

DJ Retro Fest Vidin се проведе между 23 - 26 август 2012 година със съдействието на Община Видин. Домакин на проявата беше летен ресторант „Класик”, част от култовото заведение „Телеграф”. В третото издание на този ретро фест взеха участие 16 ретро диджеи и специалните гости: Росица Кирилова, Адриана Николова – Печенката и видинския рапър IMP. Фестът премина под мотото „50 години „Телеграф Капия” (заведението). На него DJ Васко Громков, отбеляза и своя юбилей „30 години на диджей-сцената”.

image




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vagro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4795498
Постинги: 1784
Коментари: 2943
Гласове: 10024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930