Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 18:25 - Изобретателят на телевизора: "Никога не бих разрешил на децата си да се доближат до това нещо!"
Автор: balkanec Категория: Технологии   
Прочетен: 14262 Коментари: 11 Гласове:
16

Последна промяна: 27.12.2011 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

http://bgsviat.narod.ru/po_sveta/holivud.htm


Из:

Електронният наркотик
Или как да спечелим свободата си с дистанционното

 

Телевизия и престъпност - потресаващи факти

image

С навлизането на телевизията в Съединените щати (през 1945-74 г.), годишният размер на убийствата се покачил с 93%. В Канада за същия период размерът на убийствата нараснал с 92%.

А в Южна Африка телевизията не била въведена до 1975 година. През същия период от време, там размерът на убийствата всъщност спаднал със 7%. Но след въвеждането на телевизията нараснал със 130%.

Данните навеждат на мисълта, че без телевизия в САЩ всяка година щеше има с 10 000 случая на убийства по-малко, 70 000 случая на изнасилване по-малко и 700 000 случая на нараняване от нападения по-малко. Авторът на проучването д-р Сентъруол изказва предположението, че размерът на престъпността днес е двойно по-голям, отколкото щеше да бъде, ако нямаше телевизия.

Можете ли да си представите ужаса, който тези цифри ни представят?

Резултат от  проучвания във "Вестник на американската медицинска асоциация":
Проследили хронологично нивото на агресия сред 45 ученика в едно канадско градче, които не били гледали телевизия до 1973 г. След въвеждането на телевизията за две години в града нивото на физическа агресия сред децата нараснало със 160% .

“Нищо, което можем да направим, не ще елиминира някога вредата, която нанесохме.” - Едуард Джеймс Олмос, актьор, кандидат за наградата “Оскар”.

image

“Телевизионните изпълнители произвеждат убийствена отрова за пазара. Без значение е в чии вени се влива тя, нито е от значение разяждащото й влияние върху обществото ни, докато кървавите пари продължават да са в оборот.” – Дон Федер, синдикалист и журналист.

 
Много хора като наркотизирани стоят пред екрана и позволяват да бъдат лъгани и манипулирани и в крайна сметка духовно осакатявани. Те като наркоман нямат силата да натиснат стопа.

Телевизионният взрив експлодира, осакатявайки и унищожавайки милиони животи и души.

Самият изобретател на телевизията, руският учен Владимир Козма Зворикин, не е бил кой знае колко ентусиазиран от това, което се случило с изобретението му. На деветдесет и втория си рожден ден Зворикин изразил отвращението си от тази работа:

image

Владимир Козьмич Зворыкин, руски учен

“Никога не бих позволил на децата си да се приближат до това нещо” - изобретателят на телевизора.

Най-интересното в цялата му творческа биография е, че през всичкото време той е имал крайно негативно настроение към начина, по който се използва неговото откритие. Ориентирането на програмите към забавата и масовата култура го е карало винаги да недоволства за изпуснатия телевизионен дух от бутилката на изобретението му

Той си е представял телевизията като средство за достигане до хората на недостъпни иначе за очите им гледки. Бил е във възторг, например, когато видял с помощта на малкия екран обратната страна на луната.

(Това са цензурираните смекчени преразкази на думите му. Можем да си представим нецензурираните.)

 Робърт Мак Нейл изчислява, че средният зрител прекарва през всяко десетилетие от живота си по десет хиляди часа пред "идиотската кутия". Това е достатъчно учебно време за завършване на висше образование.
 

Изкуството имитира живота или обратно?

“Изкуството имитира живота! – казват от Холивуд. – Ние просто го разказваме такъв, какъвто е." А фокусът на камерата не е върху нормалното и здравословното, а върху гнусното и низкото. Резултатът е грубо обезобразяване на реалността.

По телевизията криминалността е обрисувана 55 пъти по-често, отколкото се случва в действителния живот. - Бригз, Буфало нюз, 12 септември 1988 г., стр. А-10. Също: Медвед, стр. 255

Убийството се представя на ниво почти хиляда пъти по-високо от реалното му разпостранение в света. - Медвед, Холивуд, стр. 197

В действителния живот 90% от американците се идентифицират с християнството, но повечето филмови герои на Холувид, които се представят за християни, са луди.

Повечето бизнесмени са обрисувани като престъпници.

image

Един от отговорите на Холивуд: “Ако не ви харесва филма, просто изключете телевизора”. За нещастие това не действа. Преди няколко години майка с малката си дъщеря гледала филма “Роден невинен”. Когато започнала сцена, в която младо момиче било брутално изнасилено с дръжка на плунжер, майката изгасила телевизора. След няколко дни малката й дъщеря била изнасилена с бутилка от бира от група момчета, които гледали филма и не изключили телевизора.

Холивуд казва, че отразява вкусовете на средния американец. Така ли е? До 1967 г. църквата и Холивуд имаха добри работни взаимоотношения. Но през 1967 г. Холивуд изостави “парализиращите” ограничения на стария производствен нравствен кодекс. Повече от половината от филмовата публика изчезнала - казва Майкъл Медвед - дотогава това е най-големият едногодишен спад в историята на бизнеса с движещите се картини. Изглежда на американците не им се е понравила новата мътилка, така както първата глътка алкохол или първата цигара не са приятни на повечето хора. Но няколко години по-късно публиката вече е с изманипулирани рецептори и предишната неприятна мътилка е нещо нормално и желано.


Телевизията в България

На сайта voininatangra.org бяха изнесени данни за скрити кадри в българската телевизия. Чрез този метод се показва кадър със скрито послание за една 25-та част от секундата. Човек възприема посланието, но само подсъзнателно - самият кадър не може да се види за толкова кратко време, освен с компютърна програма. (Ние не го виждаме, но мозъкът ни го вижда, а преградата на съзнателната лична преценка я няма.) Това е само един от начините за  насилствено внушение и манипулиране на човешката психика.

image 
Сатанистки послания: 25-ти кадър, бТВ

В материала се описва как се използва този метод в "нашата" национална телевизия БиТиВи. (За съжаление статията е преместена, но ги има кадрите, на които можем да се насладим.)

Българската телевизия, подобно на американската, се е превърнала в инструмент за насаждане на безчовечност у хората. Това започва от най-ранна възраст. Най-търсената "стока" е детската душа.

image
25-ти кадър, бТВ


По телевизията децата са по-мъдри от възрастните, така че не им дължат никакво уважение.
Тя насажда арогантност, безочливост и неуважение към другите.

Телевизията е най-мощната убедителна сила:

В умовете на хората се инфилтрира отново и отново посланието, че ако не притежавате определени материални неща и дрехи и ако не се държите по определен начин, ще бъдете отхвърлени от обществото.

Телевизията създава един изкуствен свят на красота, блясък и вълнуващо действие – така наречената яхта на фантазията – и това кара хората да се чувстват неудовлетворени от собствения си свят, който е тъп, мрачен и скучен в сравнение с другия.


image
25-ти кадър, бТВ: Asylum (англ. лудница)


Електронната медия притъпява емоцоналното ни отреагиране спрямо човешкото страдание.
Мнозина днес не се шокират от нищо и дори се хвалят с това, но способността нещо да не е в състояние да те шокира може да е признак на притъпени емоции.

По този начин се учим на апатия ...

Д-р Виктор Клайн: “С преповтарянето на насилието то става по-приемливо…Изгубваме способността да забелязваме жертвата. Зрителят става безчувствен...”

Героите от киното са самолюбиви, суетни, отмъстителни, егоцентрични, психопати, манияци, манипулатори, алчни, завистливи...


image


Във филм от 1934 г. “Това се случи една нощ” Кларк Гейбъл свали вратовръзката си, за да покаже, че не носи никаква долна риза, и продажбата на долни ризи претърпя рязък спад в САЩ. Когато президентът Клинтън свири на саксофона си по телевизията, продажбата на саксофони потръгна.

Когато “Кръстникът” се появи за първи път на екрана, казва артистът Джоу Мантегна, убийствата от местните гангстери се повишиха с 10%. "Момчетата имитираха изкуството повече, отколкото изкуството имитираше тях.”


image
25-ти кадър, бТВ - авторите на предаването обясняват нагло, че "сложили изображенията за цвят и разнообразие" и това било "шега, обаче много луди хора имало". Тези плоски обяснения са жива обида за зрителите. Ние будали ли сме или магарета?


В една изследователска група от пенсилванския университет децата били попитани: ”Колко често за вас е нормално да ударите някого, когато сте му ядосан?” Децата, които били запалени телевизионни зрители по-често отговаряли, че “почти винаги е нормално” да удариш някого.

През 1996 г. филмът “Думсдей флайт” бе показан по националната телевизия. В него един терорист поставя бомба в самолет, за да започне да пада, ако навлезе под определена височина. След като самолетът се отделя от земята, героят телефонира на компанията и предлага да разкрие къде е скрита бомбата срещу огромен откуп. Асоциацията на пилотите по тази въздушна линия бурно се противопоставила от страх да не би някой лунатик да се вдъхнови да го имитира. Не им обърнали внимание. Преди края на филма се получило телефонно обаждане със заплаха с бомба. Следващите 24 часа имало още четири телефонни заплахи, а до края на седмицата при различни въздушни линии пристигнали още осем. Въздушните компании били принудени да изплатят огромни суми за обезщетения на пътници.

Холивуд, подобно на библейския Вавилон, стана “свърталище на демони и на всякакъв нечист дух, обиталище на всякаква нечиста отвратителна птица.” - Откровение 18:2

image
25-ти кадър, бТВ

 
Филмите на ужасите често пъти съпоставят сцени на отвратително насилие с тихи и мирни сцени от всекидневния живот – практика, подобна на техниката за притъпяване на чувствата, използвана от психотерапията, за да помогне на хората да преодолеят фобиите си. По този начин филмовата индустрия “лекува” милиони от антипатиите им към насилието и кръвта.


image

25-ти кадър, бТВ: Икона, поставена зад решетки


Телевизията като електронен наркотик

Това въздействие започнало да се забелязва в САЩ около 50-те години, когато 50% от домовете в Америка вече имали телевизори. Хората рязко намалили ходенето си на гости. Децата започнали да си лягат по-късно вечер и отделяли по-малко време за дребните си ежедневни работи и игра. Семействата започнали да изоставят общуването. Проучвания показват, че броят на конфликтите в едно семество е почти правопроционален на количеството гледана телевизия.

image


Днес, когато почти всеки глобализиран дом има телевизор не обръщаме внимание на тези промени, защото вече са се превърнали в стереотипи.

Една майка от Манхатън наблюдавала двете си деца в предучилищна възраст да седят пред телевизора. За първи път тя забелязала наподобяващото транс втренчване и вторачените очи на децата си. Телевизорът ги бил превърнал във временни автомати. “Това ще е фатално – помислила си тя. – Те не изглеждат така, както в нормални житейски ситуации.” След това Мари Вин започнала да прави проучвания и написала книгите “Електрическият наркотик” и “Изключване на електрическия наркотик“. Макар съпругът й да бил автор на документални филми, почетен с награда, двойката изключила телевизора в дома си.

Списание в Детройт направило оферта от $ 500 на 120 семейства, ако се съгласят да не гледат телевизия за един месец. От тези 120 семества 93 казали: “Няма да стане!”. Те не искали да изключат телевизора дори срещу $ 500. От 27-те, които приели предизвикателството, 5 били проучени. При тях рязкото отдръпване от телевизора било съпроводено със сериозно неразположение и моментни странни симптоми. Въпреки всичко последвали много добри резултати. Семействата играели на игри, четяли книги. Децата взимали вечерната си вана, поддържали форма, а някои от тях с желание започнали да практикуват уроците си по пиано. Имало забележителен напредък в творческата дейност, личния семеен контакт и търпението между членовете на семейството. Какво се случило в края на месеца? Всичките пет семейства, които били проучени, се върнали към предишното си ниво на гледане на телевизия.



image
25-ти кадър, бТВ


Съвременните поклонници на Ваал и Молох

В древността съществуваше поклонение и на Ваала, господарят на страстта, и поклонение на Молох, царят на жестокостта.

Ваал бил считан за източник на загадъчна сила за живот и растеж, следователно източникът на силата в секса. Оттук и сексуалният акт се превърнал в свещен, посветен на Ваал, и имало хиляди жени жреци, които били свещени проститутки. Човек се покланял, като правел секс с жената жрец.

(Кой е МолохМолох днес - тук авторът внимателно пропуска да ни информира по (не)разбираеми причини, затова допълвам тоя пропуск - И.В.)

Дали човечеството днес не се покланя на тези два бога? Дали нямаме езически храмове, където последователите на Ваал и Молох отиват, за да бъдат въведени в тайните на секса и насилието? Киното не изисква никакво посвещение, не призовава към никаква жертва, но в действителност събира приношения, формира ценностна система и променя поведението. Електронната медия ("електронната еврейщина" - както я нарича американския революционер Боб Матюс - И.В.) е нашественикът, който тотално завладява домовете ни, променя по радикален начин дори такива труднопроменящи се неща като стереотипи и навици.

Не е толкова трудно да спечелим свободата си - дистанционното е на една ръка разстояние от нас!


image

Такова животно няма: 25-ти кадър, бТВ
 




Гласувай:
16



1. balkanec - Съжалявам, че материала излиза разбъркан - това е платформата на блогбг
27.12.2011 18:26
Изкарва текста разместен. И не се оправя при редакция.

Можете да видите статията на http://bgsviat.narod.ru/po_sveta/holivud.htm


Оригиналната статия, от която съм копирал:
http://duh-i-istina.net/televiziqta.php
цитирай
2. balkanec - Разгеле, оправи се
27.12.2011 18:55
След 20 мин. играчка текста се поподреди.

За формата на блогбг май важат думите на бившия ми шеф:
"Защо трябва да е просто, като може да е сложно." :))

Ама като за услуга без пари - толкоз. :)
цитирай
3. nbrakalova - Темата е сериозна. Във всичко, което човекът създава, има риск от зло и злоупотреба.
27.12.2011 21:51
В същото време, като мислещо същество, той може да направи своя избор, ако пожелае. Дори и да пожелае обаче, пак е трудно :) "Защото не зная какво правя; понеже не върша това, което искам, а онова, което мразя, него върша. ...понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша. Защото не върша доброто, което желая, а злото, което не желая, него върша..." Авторът на тези думи е познат, проблемът му - също. За себе си в неговото време, той е успял да "получи свободата си".

Днес: "Не е толкова трудно да спечелим свободата си - дистанционното е на една ръка разстояние от нас!"
Звучи оптимистично, но все пак е трудно, както при всяко нещо, което обсебва. А телевизията обсебва. Такава е ролята на медиите. Не случайно са власт в ръцете на пропагандата с мотива да бъдем информирани, макар набързо и не винаги точно :). Разбира се, това е едната страна в дискусията "за" и "против", но точно тя, манипулативната, е използвана от собствениците им или от тези, които им дават поръчките - за формиране или уеднаквяване на общественото мнение по определени необходими за нечии интереси "стандарти".



цитирай
4. balkanec - Имаме право да знаем
27.12.2011 23:04
и всеки има избор.
Не вярвам във всемогъществото на медиите. Ние, които сме израстнали през социализма, имаме ценностна система и и е по-трудно да ни повлияят. Следващите са деца на машината за илюзии, но с възрастта пак идват до нашия си български характер.

А децата?
цитирай
5. balkanec - Наистина ли телевизията не ни влияе?
27.12.2011 23:13
Спомнете си реакциите на хората преди години. Ако човек паднеше на улицата - всички се събираха около него да му помогнат, да разберат зле ли му е, болен ли е и стояха и не си тръгваха докато не видят, че някой поема грижа за него - линейка, милиция.

А сега? Това сме същите хора. Нещо ни е променило. Сетивата ни са притъпени.
А как се живее с притъпени сетива и притъпени емоции?
цитирай
6. germantiger - ...
28.12.2011 10:28
Всъщност може да поспорим - изобретателя на телевизията е германец Manfred von Ardenne, но и това е процес не на един човек.

Със същността на написаното и вредата от извънмярата на телевизията съм съгласен!
цитирай
7. nbrakalova - и всеки има избор. Не вярвам във в...
28.12.2011 16:31
balkanec написа:
и всеки има избор.
Не вярвам във всемогъществото на медиите...


Медиите не са всемогъщи. Те са средство - средство в ръцете на "всемогъщите". Последните имат нужда от подобно средство, което и финансират, защото освен че са мотивирани за пари, те са изкушени и често амбицирани да свалят или създават "стандарти". Поставям понятието в кавички, защото дали ново създаваните ще са истински или фалшиви е в зависимост от наличието или отсъствието на нравственост в иницицииращите ги. Една от причините, за да бъдат медиите средство, е това, че особено днешният човек... се продава... А журналистите не са извънземни. Изкушена съм да припомня Дим.Подвързачов: „Що е журналист? Механически музикален инструмент: вържи му заплата, пусни му една идея — и завърти дръжката.“ Разбира се, нямам предвид изключенията, защото - за всеобща утеха - все още има хора с чест...
цитирай
8. zaw12929 - Вярно е написаното, техниката в...
29.12.2011 17:21
Вярно е написаното, техниката вреди и... много по вече помага и затова светът отива напред и най големите вреди се нанасят от човеци, затова не се плашете !
цитирай
9. анонимен - Промиване на мозъци?
30.12.2011 12:52
Знам, че медиите са огромен манипулатор, но не разбирам това с кадрите от БТВ. Искат да ни направят сатанисти ли?! И как са уловени тези кадри?
цитирай
10. balkanec - за кадрите от БТВ
30.12.2011 21:48
http://www.pravoslavieto.com/news/2003/skriti_sataninski_kadri.htm
цитирай
11. samvoin - Поздрави за прекрасния постинг...
02.01.2012 08:58
Поздрави за прекрасния постинг!
Ще го кача в блога си, като прибавя и материала на "бг-свят"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2622993
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив